AKTUELNO

Tibor Voroš (54) šipkom smrskao glavu supruzi Juliji Horvat (58), pa leš umotao u ćebe i ostavio u sobi.

Narednih osam dana ponašao se kao da se ništa nije desilo, sve dok nije uhapšenTibor Voroš (54) iz Adorjana kod Kanjiže uhapšen je zbog sumnje da je 7. juna šipkom nasmrt pretukao nevenčanu suprugu Juliju Horvat (58) u njenoj kući u kojoj su živeli! Monstrum je posle krvavog pira umotao Julijin leš u ćebe i ostavio ga u sobi, pa se narednih osam dana ponašao kao da se ništa nije desilo.

Za stravičan zločin saznalo se tek nakon što su komšije pozvale policiju jer im je bilo sumnjivo što Juliju danima niko nije video.

Hohštapler Da budem iskren, Tibor je običan hohštapler i ženskaroš, ali Julija ga je ludo volela Čaba Boršoš

Imao ljubavnice

Predsednik Mesne zajednice Adorjan Čaba Boršoš ispričao nam je da su njegove komšije Tibor i Julija tri godine živeli zajedno u njenoj kući.

- Da budem iskren, Tibor je običan hohštapler i ženskaroš, ali Julija ga je ludo volela. Kada joj je bivši muž umro pre četiri godine, upoznala je Tibora i on se doselio kod nje - priča Boršoš, i dodaje da se pre nekoliko dana zabrinuo što dugo nije video Juliju u njenom dvorištu:

- Bilo mi je neobično što je nisam viđao, jer je ona uvek subotom sređivala baštu, sve je besprekorno održavala u dvorištu. Išla je redovno i u crkvu, tamo je crkvenu baštu sređivala četvrtkom. Pošto se prošlog četvrtka nije pojavila tamo, Tibor je lagao sveštenika da je Julija otišla u Nemačku i da neće dolaziti da pomaže oko sređivanja.

Kako se ispostavilo, nesrećna žena je ubijena još 7. juna, kada se posvađala sa Tiborom, jer ju je lagao da ide u banju, a zapravo je vreme provodio sa drugim ženama.

- Pre tri nedelje slagao ju je da ide u banju Kanjiža i da duže vreme neće moći da dođe kući. Kada se vratio, 7. juna, počeli su za stolom da se svađaju. Bilo je po podne, žustra svađa je trajala dvadesetak minuta, a Julija je u jednom trenutku ustala od stola. Tibor je tada iz špajza uzeo šipku i s leđa ju je snažno udario u potiljak. Julija je pala, a Tibor joj je opipao puls i shvatio da je mrtva - priča Čaba Boršoš.

Prema njegovim rečima, Tibor je Julijino telo umotao u ćebe i ostavio u sobu.

- Ponašao se sve vreme kao da se ništa nije dogodilo. Normalno je funkcionisao, lutao, čak je malo nešto i radio po selu... Počeo je da prodaje piliće i svu pokretnu imovinu iz kuće, a jednom komšiji je rekao da se seli u Kanjižu i da će ubuduće tamo živeti, pošto je Julija, kako je tvrdio, otišla u Nemačku - kaže predsednik MZ Adorjan.

Nakon što je Boršoš obavestio policiju da mu je sumnjivo to što danima nije video Juliju, patrola je prekjuče otišla u njenu kuću i pronašla telo u fazi raspadanja.

- Tibor je ubrzo zatim pronađen u Kanjiži, kod ljubavnice, i tamo je uhapšen. Odmah je priznao da je ubio Juliju i do detalja je opisao zločin... Mnogo mi je žao Julije, bila je dobra žena, a i mnogo bogata, ali se zaljubila u bitangu. Zbog njega je rasprodala zemlju i sve živo. Nije bila zaposlena, prvi muž joj je bio penzioner i ona je nasledila njegovu penziju. Tibor je dosta pio, iako je imao periode kada nije okusio alkohol - kazao je Čaba Boršoš.

Usvojena kao dete

Inače, Julija Horvat je rodom iz Mađarske i bila je usvojeno dete, pa je odrasla kod staratelja. Usvojitelji su joj u međuvremenu umrli, pa je od rodbine imala samo jednu sestru koja živi u Mađarskoj. Ona će nesrećnu Juliju sahraniti u petak na groblju u Adorjanu.

U Policijskoj upravi Kikinda saopšteno je da je Tiboru određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičn

Tibor Horvat: Imenjak mi je bio čudan

Meštanin Adorjana Tibor Horvat, koji nije u rodbinskim odnosima sa ubijenom Julijom, iako imaju isto prezime, ispričao nam je da je njegov imenjak Tibor Voroš veoma čudan čovek. - Nismo se družili, iako je on stalno pokušavao da imamo bolje prijateljske odnose. Tibor je radio u firmi "Kontakt" u Adorjanu, vozio je traktor, ali je povremeno radio i za druge privatne firme - kazao je Horvat.

Autor:

#Kanjiža

#Ubistvo