AKTUELNO

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. u beogradskom naselju Borča, juče je trajalo tri i po sata, tokom kojih su se stručni saradnik odbrane i sudski veštak za telekomunikacije sukobili oko Zoranovog mobilnog telefona.

Spornih 25 minuta

Podsetimo, veštačenje Dragomira Vasiljevića, stručnjaka za telekomunikacije, pokazalo je da je Marjanović kobnog dana namerno isključio svoj telefon na 25 minuta, dok savetnik Marjanovićeve odbrane Saša Savić tvrdi da Zoran ni u jednom trenutku nije gasio mobilni.

- Zoran nije isključio telefon, jer ga tada mreža ne bi videla. Kada se uključuje, mora da se priključi na baznu stanicu, pa da se uloguje da pristupi mreži, videlo bi se više logova. Netačne su tvrdnje veštaka Vasiljevića, a netačno je i da je neregularno ugasio telefon, ako uopšte možemo pričati o tome - rekao je Savić, pa pojasnio da je neregularno isključenje zapravo čupanje baterije.

- Na njegovom telefonu to nije moglo da se desi, jer je imao aparat na kom se ne vadi baterija - istakao je Savić.

Sudija smirivala situaciju

Pričajte na profesionalnom nivou!

Tokom suđenja između veštaka su sevale varnice, te je sudija Jelena Škulić morala više puta da ih opominje i podseća na lepo ponašanje. - Ovo nisam doživela u karijeri, da opominjem veštaka i saradnika. Razgovarajte na profesionalnom nivou - rekla je.

Sudski veštak Dragomir Vasiljević je, s druge strane, u svom izveštaju naznačio da se prebacivanje na "airplane mode" ne registruje uvek.

- Avio-mod može, ali ne mora da prikaže uključivanje i isključivanje. Nije tačno ovo što priča saradnik odbrane. Jeste došlo do neregularnog gašenja - rekao je Vasiljević.

Još jedan svedok

Sudija Višeg suda u Beogradu Jelena Škulić na kraju suđenja zatražila je da se kao svedok na narednom ročištu, koje je zakazano za 16. septembar, pozove Đorđe Marović, koji je sastavljao dopis mobilnog operatera čiji je korisnik bio Zoran Marjanović u vreme ubistva, kako bi detaljno odgovarao, pošto operater nije potpuno odgovorio na sve zahteve suda. - Ovime bi se zaokružila i završila ova celina u dokaznom postupku - rekla je sudija.

Potpuno smiren

Prošetao novu frizuru i mokasine

Zoran Marjanović juče je u Palatu pravde stigao sa advokatima pet minuta pre početka ročišta, obučen u belu košulju s tankom crnom kravatom i prugaste pantalone. Okupljeni su primetili da je na nogama imao mokasine, na rukama brojanice, ali i da je skratio kosu, te je sada ošišan skoro do glave. On je mirno čekao u holu ispred sudnice, a potom je slušao izlaganja veštaka i saradnika.