AKTUELNO

Knin grca u suzama. Nema stanovnika koji nije pustio suzu za petogodišnjim dečakom, koji je tragično izgubio život tako što je po velikoj vrućini satima bio zaključan u automobilu 34-godišnjeg oca, osumnjičenog da je skrivio smrt vlastitog deteta.

Sahrana malog kninskog anđela zakazan je za petak na Gradskom groblju u Kninu, u kojem je zbog nezapamćene tragedije proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dečji vrtić u kojem mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem.

Državno tužilaštvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora, procenivši da za to nema zakonskih uslova. O daljem postupanju DORH-a biće odlučeno nakon što državnom tužilaštvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije deteta.

Zdravstveni problemi

Tragedijom shrvani Kninjani s kojima su komunicirali novinari "Jutarnjeg lista", želeći da ostanu anonimni, mahom potvrđuju što se priča među stanovništvom. Informaciju, koju je objavio HTV, a preneli pojedini mediji, kako se otac nesretnog dečaka nakon prebolelog Kovida-19 u svojoj okolini žalio na nesanicu, gubitak koncentracije i pamćenja. Policija i sud će, dakako, utvrditi činjenično stanje.

- Kakvi smo mi to ljudi da odmah osuđujemo - pita se jedna kninska zdravstvena službenica.

Poznaje, kaže, tu porodicu. Tata Slavonac na poslu u kasarni, mama zaposlena u jednoj trgovini cipela i njihov obožavani sin.

- Čovek očito ima zdravstvenih problema. Kažu da je pre korone bio najnormalniji, ali da je nakon te bolesti imao rupe u pamćenju. I da je, kad je istrčao iz kasarne i otišao do automobila, videvši sina počeo da viče: "Ubio sam dete" i pao u nesvest - govori žena iz Knina.

Bez osude

Šok i u kninskoj kasarni. Muk. Retki su spremni da govore. Za oca nesrećnog mališana reći će da je duša od čoveka, karakteran, fenomenalan otac.

- Ne znam kako će ovo preživeti... Tog je dana normalno došao na posao, celo jutro proveo u kanalu. Radio, jadan čovek, normalno toga dana. Odgovoran službenik, ma samo takav. Zezali smo se tog dana koliko ima posla, pričali o koroni... - reči su jednog od kolega osumnjičenog iz kninske kasarne.

- Ne treba toj porodici nikakva osuda, dovoljno su osuđeni samom tragedijom. Kako će se izdići iznad svega, nažalost, teško je reći,. Kako prevladati bol zbog gubitka deteta? Sutra ja mogu biti taj čovek. Može se to, nedajbože, dogoditi mome detetu. Samo da Bog roditeljima da snage da prevaziđu ovu situaciju. Pomoliću se za njih - kaže kninska sagovornica hrvatskog lista.

#Knin

#Sahrana