AKTUELNO

Po nalogu Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu policija je uhapsila G. S. (38) iz tog grada zbog sumnje da je u proteklih par nedelja svakodnevno zlostavljao i mučio D. D. koji je živeo kod njega u stanu.

G. S. je ranije osudivan za ubistvo, a nakon saslušanja, na predlog tužilaštva sud u Zrenjaninu mu je odredio pritvor do 30 dana.

G. S. se tereti za krivična dela: ugrožavanje sigurnosti, teška telesna povreda i zlostavljanje i mučenje.

Sumnja se da je on od sredine meseca maja bio nasilan i agresivan prema oštećenom D. D iz Zrenjanina, koji je stanovao kod njega u stanu.

Budući da je G. S. fizički snažniji od njega, kao i da je D. D. znao da je G. S. izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog dela ubistvo, oštećeni se plašio da osumnjičenog prijavi policiji, saopštilo je tužilaštvo u Zrenjaninu.

Od polovine maja meseca pa do početka juna meseca 2021.godine, osumnjičeni je, kako se navodi, svakodnevno zlostavljao i mučio D. D, tako što ga je tukao po glavi i telu, najčešće u predelu rebara i to rukama i nogama.

Jednog dana krajem maja, osumnjičeni je uzeo nož i njime ubo D. D. u predelu butine leve noge.

Kada mu je 5. juna D. D. rekao da ne može više da izdrži bolove i da mora da ide u ambulantu na pregled, G. S. je pretio oštećenom da će ga ubiti ukoliko ga bude prijavio policiji, kao i da ukoliko zbog njega bude išao u zatvor, da će biti mrtav kada on izađe iz zatvora, a nakon toga mu je uzeo mobilni telefon.

Oštećeni je plašeći se za svoju bezbednost u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice prvo prijavio da je otet i tučen od strane nepoznatih lica, napominje tužilaštvo.

Autor:

#Hapšenje

#Muškarac

#Zrenjaninac