AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal u nastavku akcije "Muflon" uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su pripadnici organizovane kriminalne grupe, čiji je organizator D. Đ. (1988) uhapšen od strane austrijske policije u Beču, a po informacijama bezbednosnih službi Srbije, kojom prilikom je zaplenjeno oko 10 kilograma heroina.

Foto: Printscreen YouTube/MUP Srbije

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je uhapsila pripadnike organizovane kriminalne grupe: P. N. (1989), S. R. (1989), S. Ž. (1996) i O. T. (1983), dok se za dve osobe intenzivno traga.

Foto: Printscreen YouTube/MUP Srbije

Policija je pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda pronašla narkotike i skupocena vozila od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca.

Foto: Printscreen YouTube/MUP Srbije

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Foto: Printscreen YouTube/MUP Srbije

Foto: Printscreen YouTube/MUP Srbije

„Predsednik Vučić je poveo rat sa mafijom i u toj borbi nema nedodirljivih. Razbijanje organizovane kriminalne grupe Darija Đorđevića, zaplena velike količine heroina, ali i razbijanje krijumčarskog lanca narkotika je veliki uspeh Ministarstva unutrašnjih poslova, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal. Zahvaljući strpljivom i upornom radu svih naših bezbednosnih struktura naše ulice su još bezbednije. Hapšenje Đorđevića u Beču na osnovu informacija koje je MUP dostavio austrijskim kolegama govori da je saradnja policija jedini način za borbu sa zlom", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

#Hapšenje

#MUP