AKTUELNO

Beograd nije video takvu masovnu tuču. Ugovorenu na livadi, na nekoliko stotina metara od policijske stanice u Kaluđerici. Ispaljeno je na desetine metaka iz pištolja, suparnici su gađani navijačkim bakljama, udarali su se bejzbol palicama...

Oružani obračun između dve bande je bio zakazan za 10. novembar 2008. godine. Cilj je bio da se poravnaju računi posle prebijanja koje se desilo na Konjarniku i da se vidi ko ima prevlast u kriminalnim poslovima u ovom delu Beograda. Na dvoboj je došlo više od 20 mladića.

Posle kraćeg verbalnog prepucavanja usledila je opšta tuča. Praštalo je na sve strane. Neki od ispaljenih metaka završili su u kapijama i vratima okolnih kuća. Prava je sreća da nije još neko nastradao.

U obračunu su nastradala dvojica, po jedan sa svake strane, Vladimir Dosković (33), građevinski preduzimač i "žestoki momak" iz Kaluđerice, i Dalibor Milenković (21), kuvar u beogradskom restoranu "Orao". Doskovićevo telo policija je pronašla na mestu zločina, dok su Milenkovića drugari pokušali da prebace u Urgentni centar, ali je izdahnuo na putu.

Brutalni dosijei

Dalibor Milenković je u naselju bio poznat kao navijač Partizana. Na njegovu sahranu došle su sve vođe "grobara". Vladimir Dosković nije bio aktivan član nijedne navijačke grupe, a ranije je bio osuđivan zbog pucnjave na boksera iz kraja.

Pored Đorđevića uhapšeni su Nikola Drljan - Đani, Darko Gašić - Praki, Borislav Grbić, Bojan Krstić, Nemanja Popović, Milutin Ristić i Zoran Vukašinović, za koje se sumnja da su počinili teško ubistvo.

Okrivljeni su Stevan Buzaković, Eldar Okanović, Branko Gašić, Vlajko Radosavljević i Stevan Babić (teretio se i za posedovanje droge).

Od svih pohapšenih Drljan i Gašić su bili poznati od ranije policiji. Drljan se pominje u pucnjavi u Malom Mokrom Lugu (septembar 2007.) kada je njegov ortak pucao u čoveka sudara automobilima, a Gašić je bio pominjan kao akter pucnjave nekoliko meseci ranije. Kod Drljana je policija godinu dana ranije i našla tri pištolja sa izbrisanim serijskim brojevim, dve falsifikovane lične karte i prigušivače.

Posle zločina Ristić je dobio najdužu zatvorsku kaznu - 10 godina.

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja