AKTUELNO

Očajni otac tvrdi da je pokušao da izbegne sudar.

Zoran Vasić, otac talentovanog violiniste Jovana Vasića (15) iz Obrenovca, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između petka i subote, kaže da se moli da njegov sin ozdravi.

– Vraćali smo se sa svirke iz Obrenovca negde pola sata posle ponoći u noći između petka i subote. Išao sam svojom trakom i video automobil ispred sebe, ali sam mislio da će da skrene jer je ispred njega bilo skretanje. Međutim, on je stajao u traci, a kako sam čuo sa nekim je pričao – priča otac teško povređenog dečaka Zoran Vasić.

Očajni otac tvrdi da je pokušao da izbegne sudar.

– Kad sam se približio, da ga ne bi udario, pokušao sam da ga obiđem sa leve strane, međutim, zakačio sam njegovu levu stranu. Taj udarac u levo me je odbacio pravo u kanal. U sledećem trenutku čuo sam kako se sve krši i lomi – priča Zoran.

Na mestu suvozača u trenutku udesa nalazio se njegov stariji sin Mirko.

– Počeo je da traži Jocu po kolima, okolo, u kanalu… Nije ga nigde bilo. Počeo je da ga poziva: “Joco, Joco, gde si? Joco!” Tada smo shvatili da je izleteo 20 metara napred. Izleteo je iz automobila kao frizbi. Videli smo ga kako leži na asfaltu i trčali smo do njega. Dozivao sam ga, ali ništa nije izašao rekao – tužnim glasom objašnjava Zoran.

Hitna pomoć je prema njegovim rečima brzo stigla.

– Hitna je preuzela Jocu, a kasnije sam čuo da je u sanitetu stisnuo ruku. Ima dosta teških povreda, naprsnuće pršljenova, hematom na glavu, još neke prelome, da li karlice ili kuka, ne znam ni ja više – kaže nesrećni čovek koji je izašao iz bolnice sa starijim sinom.

Zoran je na mestu vozača zadobio masnicu ispod oka i poprilično je ugruvan. Njegov stariji sin Mirko ima posekotine po licu i nekoliko kopči.

Foto: Facebook.com/Mirko Vasić

Mirko je danas objavio fotografiju na kojoj je istakao da se njegov mlađi brat probudio.

Podsetimo, Jovan Vasić Piromanac (15), jedan od najboljih mladih violinista u Srbiji, teško je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Zvečke, kad se sa ocem Zoranom i starijim bratom Mirkom vraćao sa nastupa iz Obrenovca kući u Stubline.

Autor:

#Jovan Vasić