AKTUELNO

Zdravko Radojević (41) iz Koteža nestao je u novembru 2020. godine u kući strave u Ritopeku, gde je najverovatnije ubijen i raskomadan, zato što se navodno zamerio Marku Budimiru koji je blizak saradnik Veljka Belivuka (36) i kum Marka Miljkovića Mesara (30)!

Belivuk i Mesar su prema rečima izvora iz istrage pre nekoliko godina dali Radojeviću nešto novca da pošalje Budimiru u zatvor gde se nalazio zbog droge. Međutim, Zdravko je pola novca zadržao za sebe, a kad su Velja Nevolja i Mesar to saznali navodno su odlučili da ga ubiju.

Izvor iz istrage objašnjava da je do 2015. godine u Kotežu postojala jedinstvena i dobro organizovana narko-banda na čijem čelu je bio Zdravko Radojević, a pripadnici su između ostalih bili i Vibor Končarević (42) zvani Biba i braća Marko i Miloš Budimir.

- Početkom aprila 2014. Marko Budimir je uhapšen sa izvesnom količinom droge koja je pripadala Zdravku Radojeviću. U štek stanu policija je tada pronašla nešto kokaina, sedam kilograma marihuane, ekstazi, smesu za uvećanje mase narkotika, vage za precizno merenje, 71.000 dinara, 4.325 evra, 50 funti i 200 metaka različitog kalibra. Budimir je nakon toga osuđen na pet godina robije i 2015. otišao je na izdržavanje kazne - objašnjava izvor iz istrage.

Pošto je Marko Budimir još tada bio u dobrim odnosima sa Veljom Nevoljom i Mesarom, njih dvojica su kontaktirali sa Zdravkom, želeći da mu pomognu u zatvoru.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije/E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić

- Preko Zdravka su poslali Marku izvesnu količinu novca kako bi mu olakšali boravak iza rešetaka, međutim, on je pola novca zadržao za sebe, kako bi navodno nadoknadio štetu za zaplenjenu drogu, a drugu polovinu je poslao Budimiru - priča dobro obavešteni izvor.

Nakon što je Budimir 2020. godine izašao sa robij, sastao se sa Veljom Nevoljom i Miljkovićem kako bi im zahvalio za novac koji su mu dali. Međutim, tada su shvatili da je dobio samo polovinu novca i Radojeviću je potpisana smrtna presuda.

- Pored svega toga Budimir je krivio Zdravka i što je završio na robiji. Bilo mu je čudno to što je drogu, zbog koje je bio uhapšen, preuzeo od Zdravka samo dan pre zaplene. Radojević i Budimir su zbog toga ušli u otvoren sukob, ali tada su se protiv Zdravka urotili i Velja Nevolja i Marko Miljković - napominje sagovornik iz istrage.

Farbanje murala Zdravkovom pokojnom bratu bila je prema njegovim rečima klasična objava rata.

Vibor preuzeo teritoriju od Zdravka

Posle nestanka Radojevića i nakon hapšenja ekipe Veljka Belivuka narko-tržište u Kotežu i okolini navodno je preuzeo Vibor Končarević koji je trenutno u bekstvu. U njegovom štek stanu u Kotežu policija je pre nekoliko dana zaplenila veliku količinu različitih narkotika, eksploziv sa magnetom i daljinskim upravljačem, dve ručne bombe, pištolj marke "glok 17", revolver, šest okvira za automatsku pušku, hekler, škorpion i jednu "fantomku".

- Velja Nevolja i Miljkovići su u međuvremenu oformili Partizanovu navijačku grupu "Principi" i organizovali da se u Kotežu prefarba mural Zdravkovom pokojnom bratu koji je preminuo 2015. godine. Taj mural su Belivukovi navijači prefarbali u crno i nacrtali su lobanju koja je simbol njihove navijačke grupe i napisali "Iz Principa". To je zapravo bila objava rata Radojeviću - rekao je izvor iz istrage.

Dodaje da je Radojević sve ovo shvatio kao ozbiljnu pretnju i postao je oprezniji:

- Zdravko je preko posrednika poručio Belivuku i Miljkoviću da uklone grafit "Principa" i da mu se ne mešaju u teritoriju za preprodaju droge. Ubrzo zatim, Budimir je pozvao Radojevića i predložio mu da se organizuje sastanak sa Belivukom i Miljkovićem kako bi navodno rešili sve nesporazume. Ne sluteći da srlja pravo u zamku Radojević je prihvatio predlog.

Nemanja Lakićević javio je Radojeviću da 10. novembra 2020. dođe na parking "Laste" kod auto-puta Beograd-Niš i to bez telefona. Kad je Radojević stigao tamo, iz svog auta je prešao u Lakićevićev, koji ga je potom odvezao do Belivukove štek vikendice u Ritopeku.

- Zdravko više nikad nije izašao iz te vikendice, a u policiji su uvereni da ga je Miljković tamo svirepo mučio, ubio i iskasapio - napominje izvor iz istrage.

Autor:

#Marko Miljković

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja