AKTUELNO

Identitet muškarca čije je beživtno telo u fazi raspadanja juče pronađeno u Potpećkom jezeru na Limu nadomak Priboja danas je utvrđen u Opštoj bolnici Prijepolje.

Radi se o Prijepoljcu Z. Ž. (53) koji je 25. januara ove godine u mestu Bistrica, desetak kilometara uzvodno od Potpećkog jezera, automobilom sleteo u nabujali Lim. Nesrećnog Prijepoljca prepoznala je familija na osnovu garderobe koju je imao na sebi, a prethodno je izvršena odbukcija koja je pokazala da je smrt nastupila usred utapanja.

Kobnog dana Z. Ž. je nailazeći iz pravca Prijepolja kroz Bistricu naglo skrenuo ka Limu i kod Džurovskog mosta sleteo u nabujalu reku. Narednog dana potragu za njim otpočeli su ronioci Žandarmerije kojima jake vodene struje nisu dozvolile rad u dubinama Lima. Mesec dana kasnije "reno" Z. Ž. je lociran i izvučen ali u njemu nije bilo vozača. Pretpostavka je da ga matica izvukla kroz otvoren prozor i odnela nizvodno.

Lim je njegovo telo krio duže od četiri meseca sve dok ga juče u jednoj jezerskoj uvali tri kilometra od brane u Potpeću nisu primetili ribolovci.

#Potpećko jezero