AKTUELNO

Pritvorenicima su stražari od velike koristi, ukoliko pristanu na saradnju.

Željko Kodžić (42), zatvorski stražar koji je uhapšen 4. februara u sklopu istrage o najbrutalnijem klanu na ovim prostorima, kako Kurir saznaje, priznao je na saslušanju da je Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića upoznao dok su bili u pritvoru Centralnog zatvora!

Podsetimo, zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda, Belivuk je iza rešetaka proveo 461 dan i za nadzor nad njim u posebnom odeljenju u Bačvanskoj bio je zadužen i uhapšeni Kodžić.

Milošević, koji je bio kum Marka Miljkovića, ubijen je 30. januara 2017, a nekoliko dana kasnije, 4. februara, Belivuku su stavljene lisice. Iza rešetaka je bio sve do 11. maja 2018, kada su on i Miljković oslobođeni i pušteni iz pritvora.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije/E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić

- Upravo u to vreme, dok su vođe kriminalne grupe, koja je znatno ojačala po njihovom puštanju na slobodu, bile iza rešetaka, Kodžić je bio zadužen za nadzor nad njima. Operativne informacije ukazuju da su upravo tada oni i ostvarili bliži kontakt s Kodžićem, koji je inače vešt u prepravkama oružja - kaže sagovornik "Kurira".

Kako navodi, proveravaju se informacije da Kodžić i njegov bivši kolega Nebojša Janković, kom su takođe kao pripadniku ove kriminalne grupe stavljene lisice, nisu jedini zaposleni u CZ koji su postali saradnici ovog klana. On podseća da je nedavno Miljkoviću u ćeliji pronađen mini mobilni telefon i da nije isključeno da oni i dalje imaju svoje saradnike iznutra.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije/Objektiv/Vlada Šporčić, Republika.rs/ST/Dragan Kadić

- Pritvorenicima su stražari od velike koristi, ukoliko pristanu na saradnju, pre svega zbog toga što mogu da im daju povlastice, doturaju predmete, ali i prenose poruke, što je za kriminalne grupe možda i od većeg značaja od hrane ili garderobe - dodaje sagovornik.

#Marko Miljković

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja