AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je sudu ispravljenu optužnicu protiv direktora škole glume Miroslava Mike Aleksića (68), kojom ga tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

- Optužnica je ispravljena i dostavljena sudu prošle nedelje - precizirala je za Tanjug portparolka Ivana Rakočević.

Viši sud u Beogradu je prethodno po drugi put bio vratio tužilaštvu na ispravku optužnicu protiv Aleksića, zbog formalne neispravnosti.

Sada će ponovo najpre utvrđivati ispravnost forme, pa tek pošto utvrdi da je optužnica ispravno sastavljena, sud će je poslati optuženom i njegovom braniocu na odgovor, a potom će razmatriti ima li mesta potvrđivanju optužnice u smislu osnovanosti sumnje da su počinjena krivična dela.

Foto: Printscreen YouTube/Studio B

Optužnicom od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njemu je 21. maja za još 30 dana Viši sud produžio pritvor zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, nakon što ga je glumica Milena Radulović optužila za silovanje. Nakon nje, tužilaštvu su se javile i druge devojke.

#Mika Aleksić

#optužnica