AKTUELNO

Devojčicu (14) i njenu dvogodišnju drugaricu, izujedali su komšijski psi, koji su pokidali lance i istrčali bez nadzora na ulicu. Starija devojčica šetala je mlađu u selu Dobrodol u blizini Iriga i pre nego što je došao njen deda da ih spase, mališanku je zaštitila svojim telom.

Prema priči komšija, koje je u petak oko 20 časova uplašila vriska, iz čeljusti pomahnitala dva psa, devojčice je spasao deda od starije, Trivko S. (67), koji je i sam zadobio povrede po butini i nogama.

Drama se odigrala u ulici Ive Lole Ribara, gde su devojčice došle kod Trivka u posetu.

Kako nezvanično saznaju mediji i devojčice i Trivko S. koji im je spasio život su na sreću prošli sa lakšim telesnim povredama. Ukazana im je lekarska pomoć u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, nakon čega su pušteni kući.

Za dva psa, jedan od njih je kane korso a drugi azijat, meštani ovog sela kažu da nije prvi put da su napali nekoga, ali da do sada nikoga nisu izujedali. Kako saznajemo iz policije istraga je obavljena, obavešteni su tužilac i veterinarska inspekcija.

Vlasnik nije uhapšen, protiv njega će tužilašvo da postupa kada dobije sve nalaze od lekara o stepenu povreda troje napadnutih.

Starija je šetala mlađu devojčicu po ulici, ispred kuće, i odjednom su se stvorili psi koji su ih počeli da ujedaju. Čim je Trivko čuo vrisku dece, istrčao je na ulicu - kao i nas nekoliko komšija, kako bi devojčice odbranili - priča jedna od komšinica iz ove ulice koja je bila svedok strašnog događaja, dodajući da je u jednom trenutku Trivko legao na jednu od devojčica, a tada je pas počeo njega da ujeda.

Trivko je izašao iz bolnice i trenutno je sa suprugom kod sina u Ledincima.

Dobrodol je malo selo, svi se poznaju. Komšinica iz ulice Ive Lole Ribara kaže da je pravi heroj zapravo i starija devojčica koja je prva skočila da zaštiti svoju mlađu drugaricu, odnosno ćerku od kume.

- Ona je dete bila toliko hrabra i pribrana u tom momentu da je skočila na malu devojčicu i zaštitila je svojim telom. Psi su pre svega onda nju počeli da ujedaju. Trivko je sve to video i istrčao napolje. Njega su jadnog najviše izgrizli, ostao je sav iscepan i izgriženih butina. Neki kažu da ih je bilo dva, a neki tri. Znam da taj komšija ima tri psa, svi su oni krvoločni – kaže komšinica.

Kako je moguće da ovakvi psi bez nadzora završe na ulici? Ova žena smatra da je kriv isključivo vlasnik, koji ih ne drži u boksevima nego na lancima.

- I on i žena su radili i nikog nije bilo kući. Psi su otkinuli lance i preskočili ogradu. Mogla je ispasti i mnogo veća tragedija, mada je i ovo već dovoljno strašno što se desilo – dodaje ova žena iz Dobrodola.

#Pas

#Ujed