AKTUELNO

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova prema nezvaničnim informacijama uhapšena je majka bivšeg fudbalera FK Crvena Zvezda Filipa Đorđevića.

Ona je iza rešetaka završila zajedno sa još četiri osobe iz Beograda i Loznice zbog sumnje da su u saučesništvu izvršili krivična dela poreske utaje, zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

- Na taj način oštećen je budžet Republike Srbije u iznosu većem od 130 miliona dinara - saopštila je Poreska uprava.

Odgovorno lice privrednog društva iz Loznice, prema navodima iz saopštenja, od 28. decembra 2017. do 5. decembra 2018. godine, na osnovu dokumentacije neistinite sadržine koju je sačinilo zaposleno lice u istom privrednom društvu i uz pomoć carinskih službenika, omogućilo je da privrednom društvu bude izdato odobrenje za korišćenje carinskog postupka sa ekonomskim dejstvom - aktivno oplemenjivanje iako nije ispunjavalo uslove za obavljanje ove delatnosti.

Na osnovu navedenog odobrenja, izbegnuto je utvrđivanje i plaćanje akcize na uvezenu robu - derivate nafte u iznosu od 82.673.631,40 dinara, PDV-a u iznosu od 42.599.101,01 dinara i carinskih dažbina u iznosu od 5.123.579,12 dinara.

Odgovornim licima određena je mera zadržavanja do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.

#Fudbaler

#Hapšenje

#Majka