AKTUELNO

Knežević i njegova majka uhapšeni su u ponedeljak, a juče su se u tužilaštvu branili ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor.

Lažni hirurg, Sava Knežević (23) maser iz Batajnice, koji je sa majkom Danijelom (49), cvećarkom, izvodio hiruške zahvate za koje nisu imali znanje i licencu, pored brojnih pacijenata koje je unakazio, prevario je i svoju bivšu devojku lekarku, sa kojom je imao plan da zaradu dele pola-pola.

Kako se nezvanično saznaje, bivša Kneževićeva devojka je sa njim imala i poslovnu saradnju.

- Knežević je upoznao doktorku i ubrzo su započeli emotivnu vezu. Njihov plan bio je da razviju biznis, jer se i ona bavi ovom granom medicine. U početku je sve bilo u redu, navodno ona je radila i kod njega na klinici, ali su stvari izmakle kontroli, nakon što je Sava želeo sav prihod za sebe - kaže izvor.

U početku, dodaje, lekarka ništa nije primećivala, ali kada je shvatila da je dečko potkrada, počeli su da se svađaju.

Foto: Informer.rs

- Ubrzo su prekinuli i emotivnu i poslovnu vezi i navodno je i ona počela da istražuje Savu. Pretpostavlja se da se Savina bivša devojka nalazi među pet medicinskih radnika koji su radili kod njega u lažnoj ordinaciji.

Podsetimo, Sava Knežević otvorio je, kako se sumnja, neregistrovanu ordinaciju "Dr Sovaž" u centru Beograda i od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine izvodio zahvate za koje nije bio stručan.

- Pružao je medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima, između ostalog liposukcije, transfere masti, korekcije usana i druge, prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Nakon zahvata, oštećenima je izdavao izveštaje sa propisanom terapijom bez pečata i sa lažnim brojem licence - potvrđeno je ranije iz tužilaštva.

Inače, Knežević i njegova majka uhapšeni su u ponedeljak, a juče su se u tužilaštvu branili ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor.

#Sava Knežević