AKTUELNO

Kriminalna banda je bila dobro organizovana.

Rukometaš Partizana Vojislav Đ. (19) uhapšen je zajedno sa još pet osoba zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković. Oni se terete za više krivičnih dela među kojima su i otmice ljudi.

U velikoj policijskoj akciji koja se odigrala juče na više lokacija u Beogradu, osim Vojislava, lisice na ruke stavljene su i Slobodanu M. (40), Aleksi D. (24), Milošu S. L. (21), Aleksi S. (21) i Mijatu S. (22).

Foto: Printscreen YouTube/MUP Republike Srbije

Pretresom stanova osumnjičenih zaplenjena su dva pištolja, ali i vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjutera i novac u kešu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pokušao da pobegne preko terase

Većina je uhapšena u svojim stanovima, a mnogi od njih bili su u donjem vešu jer očigledno nisu očekivali upad policije. Jedan od njih pokušao je da pobegne preko terase, ali je na njoj sustignut i savladan.

Kako saznaju mediji, sumnja se da je vođa ove ekipe Slobodan M. On je navodno oformio svoju ekipu po instrukcijama Velje Nevolje i Mareta, koja je, između ostalog, za cilj imala da otima njihove suparnike. Navodno, oni su dobijali instrukcije gde im se meta nalazi, a nakon otmice, svoje žrtve su vozili na unapred dogovorene lokacije.

- Upravo hapšenje ovih Veljinih vojnika, čija se uloga do tančina utvrđuje, pokazuje da policija neće stati dok svi koji su činili zločine ne budu iza rešetaka. Koga su sve oni otimali još će se istraživati. Neki nisu živi izašli iz Belivukove kuće, a neki koji su otimani kako bi im Velja i Mare uzeli reket spremni su da svedoče i da ovu kriminalnu grupu pošalju iza brave na dug period - rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, rukometaš koji je uhapšen ponikao je u Partizanu, gde je i upoznao Veljka Belivuka.

- Navodno, on mu je više puta pomogao, pa i finansijski, a onda tražio da kroz rad za ekipu vraća usluge - rekao je izvor.

Vojislav Đ. uhapšen je na treningu u dvorani rukometnog kluba Partizan.

Nakon hapšenja oglasio se i direktor kluba Aleksandar Blagojević. On je potvrdio da je uhapšeni mladić njihov igrač, koji je u trenutku hapšenja bio na treningu.

Mi smo sportski klub. Bavimo se sportom, a u školi rukometa imamo više od 500 igrača. Čuo sam za hapšenje i to je igrač koji je u našoj mlađoj kategoriji desetak godina - kazao je Blagojević.

Navijačka pesma preko zida

Jedan od mlađih pripadnika klana, koji je takođe uhapšen u svom stanu, u spavaćoj sobi je preko celog zida imao ispisanu navijačku pesmu.

Foto: MUP

Za njima se još traga:

Strahinja Marković (22)

Jovo Kecman (51)

Lazar Vukićević (31)

Vukašin Košović (21)

Filip Marjanović (23)

Ljubomir Lainović (25)

Dario Đorđević (23)

Aleksandar Grigorijević (42)

Goran Mihajlović (23)

Damir Hodžić (23)

Adis Spahić (33)

Klan se tereti za najmanje četiri likvidacije

Klan Velje Nevolje i Marka Miljkovića se tereti za likvidacije „pink pantera“ iz Niša Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovića Goksija i još nekoliko osoba koje se vode kao nestale. Navodno, u kući u Ritopeku pronađeni su DNK tragovi i Lazara Vukićevića, koji je nestao prošle godine. Sumnja se da su žrtve posle brutalnog mučenja ubijali, a potom kasapili, kao i da su neka tela mleli u mašini za mlevenje mesa koja je pronađena pre dve nedelje u tajnom bunkeru u ovoj vikendici.

#Hapšenje

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja