AKTUELNO

Pred nekima su bile blistave sportske karijere, put među legende sporta, ali su završili u lisicama, isto kao mladi rukometaš Partizana koji je jutros uhapšen pod sumnjom da je član ekipe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Predrag Stanković, prvotimac Crvene zvezde od 1994. do 1996. godine, osuđen je u Španiji 2016. na devet godina zatvor, kao član fudbalske bande koja je krijumčarila 950 kilograma kokaina iz Argentine. Uhapšen je u februaru 2009. godine u akciji „Ciklon“ španske policije. „Mozak operacije“ bio je fudbalski menadžer Zoran Matijević, koji je osuđen na 11 godina zatvora. Uz njega i Stankovića na zatvor je osuđen i Hesus Emilio Dijez De Mijer, nekadašnji fudbaler Atletik Bilbaa.

Nekadašnja uspešna košarkašica Olivera Vasić Ćirković „proslavila“ se i kao član pljačkaške grupe „Pink Panter“. Veći deo sportske karijere provela u grčkoj košarci, a igrala je za Voždovac, Crvenu zvezdu, Jedinstvo iz Tuzle, valjevski Student, Pagrati iz Atine, slovenačkom Celju. Karijeru je završila u beogradskom crveno-belom dresu.

Počela je sa prodajom sumnjive robe. Prvi put je uhapšena na Kritu 2006. godine i to kao organizator pljačke zlatare. Iza rešetak je provela dve i po godine. Ali, nastavila je u grupi „Pink Panter“ sa pljačkama zlatara. Ponovo je pala u ruke policije marta 2012. godine. Već u julu iste godine ulazi u istoriju kao jedina žena koja je uspela da pobegne iz grčkog zatvora. Tokom njihovih pljački nije bilo povređenih niti ranjenih, zbog čega je u javnosti dobijala nadimke „Amazonka“ , „Žena zmaj“, „Kraljica“ i slično. U septembru iste godine ponovo je uhapšena i dobija kaznu od trideset dve i po godine zatvora. Nakon brojnih apelacionih sudova puštena je u avgustu 2017. godine.

Danas je svoje kriminalno iskustvo pretočila u knjige.

Srpski profesionalni bokser Nikola - DŽoni Stevanović, srpski profesionalni bokser, bio je svetski prvak i imao je potpisan ugovor sa Donom Kingom, legendarnim promoterom Majka Tajsona. Međutim, sa 25 godina, 2012. je uhapšen je u Atini pod sumnjom da je učestvovao u pljačkama zlatara oružanoj pljački. Uhapšen je zajedno sa bokserom Petrom Bajićem i Oliverom Vasić Ćirković. Krenuo je u saradnju sa narko kartelom „Amerika“ gde je optužen da je sarađivao sa Zoranom Jakšićem, vođom klana „Amerika“, koji je švercovao kokain, zbog čega je krajem januara 2017. godine osuđen na 20 godina zatvora.

Nikola Radojičić, talentovani košarkaš juniora Crvene zvezde, uhapšen je u avgustu 2014. godine na aerodromu “Horhe Sančez“ u Peruu nekoliko minuta pre ukrcavanja na let za Amsterdam. Ispostaviće se da su ga „prodali“ jaki bolovi u stomaku jer je progutao 23 kapsule kokaina od 230 grama. Tako je zaradio kaznu od 12 godina zatvora.

MMA borac i bratanac Vladana Milojevića, Stefan Milojević, uhapšen na Majorci, pod sumnjiči da je vođa kriminalne grupe koja diluje drogu i kontroliše noćni život i bordele na atraktivnim lokacijama.

Foto: Foto/FK Partizan

Eks-fudbaleru Partizana Nikoli Malbaši sudi se zbog pokušaja ubistva Zemunca. On se tereti da je 8. jula 2020. godine, ušao u automobil oštećenog i nakon kraće rasprave nekoliko puta ga ubo u stomak, a zatim pobegao. Međutim, na suđenju koje je počelo nedavno Malbaša je negirao napad, dok je žrtva rekla da ga nije izbo bivši fudbaler.

Luka Radulović (37) bio je džudista, ali je ubijen zbog, kako se sumnja, prevlasti na prestoničkom narko-tržištu. U njegovom dosiju piše da je osuđen na tri godine zatvora zbog dilovanja kokaina.

Bodibilder i kik-bokser Predrag Milovanović iz Ćuprije ubijen je juna 2018. Po dolasku iz Švajcarske u Srbiji je otvorio kladionicu i počeo da se druži sa zelenašima. Tako je i on počeo da daje novac pod kamatu.