AKTUELNO

Viši sud u Pančevu objavio je prvostepenu presudu kojom je optuženi Mišel Tot iz Vršca (30) osuđen na 18 godina zbog ubistva svog jednomesečnog sina.

Totu se optužnicom stavljalo na teret da je od početka juna 2020. godine do 25. juna iste godine u porodičnoj kući u Vršcu u više navrata udarao novorođenče kad bi zaplakalo. Zadavao mu je snažne udarce šakom po licu i potiljku nanevši mu teške telesne povrede opasne po život, od čijih je posledica dečak preminu 7. avgusta na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Beogradu, usled oštećenja za život važnih moždanih centara.

U kaznu će mu se uračunati vreme provedeno u pritvoru, a takođe mu je produžen pritvor do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Podsetimo, Tot je priznao da je šamarao dete jer mu je smetao njegov plač. Kako 25. juna ujutro (nakon dva dana udaranja) beba više nije plakala, već je bila u komatoznom stanju, Tot i majka bebe, Tamara M. odveli su ga kod lekara koji su primetili hematom na glavici odojčeta i obavestili policiju. Otac je odmah uhapšen.

Kako je nakon smrti dečaka pričala porodica njegove majke, ona je bila u strahu od Tota koji je “voleo da popije alkohol”, a niko nije znao šta se tačno u njihovoj kući dešavalo.

– Nekoliko puta je pominjala da će da ga prijavi policiji za nasilje. Međutim, nije smela to da uradi jer joj je pretio. Pojačavali su radio u kući kad se svađaju, zatvarali prozore. Voleo je da popije alkohol, ali nikada ga nisam videla pijanog. Možda kada je istukao svoje dete je popio mnogo više nego obično – ispričala je nakon smrti dečaka njegova baka, koja, kako je rekla, nije bila upućena u sve što se dešavalo, dok joj tada ćerka nije ispričala sve šta je sve Tot radio sinčiću.