AKTUELNO

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu intenzivno radi na rasvetljavanju okolnosti smrti Alekse S. (25) iz Aleksinca koji je 16. maja zatečen u nesvesnom stanju ispred ugostiteljskog objekta u kojem je u toku bila proslava 18. rođendana. Mladić je prebačen u KC Niš, ali je preminuo od krvarenja u produženoj moždini.

Kako mediji saznaju, intenzivna istraga misteriozne smrti mladog Aleksinčanina je u toku i do sada su saslušane 24 osobe koje su bile na rođendanskoj proslavi.

Do sada su saslušane 24 osobe koje su bili gosti na pomenutoj proslavi. Uzet je risiver video nadzora tako da ćemo sutra imati informacije šta se vidi na snimcima. Završena je i obdukcija tela mladića, ali je tužilaštvo zatražilo dodatne analize koje bi trebalo da budu završene za dva, tri dana. Nakon toga će moći da se kaže da li se radi o nasilnoj ili zadesnoj smrti i koje će tužilaštvo postupati, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu ili Više javno tužilaštvo u Nišu, ako za to bude osnova - kažu za "Blic" u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Foto: _ALEXAA_33

U porodici nastradalog mladića danas nisu želeli da razgovaraju sa novinarima a aleksinačka čaršija već drugi dan nagađa na koji je način Aleksa izgubio svest i potom u bolnici preminuo zbog krvarenja u produženoj moždini.

Građani Aleksinca okupili su se u 15 časova na platou ispred Doma kulture povodom smrti Alekse S. i najavili preko društvenih mreža da će se okupljati svakog dana u 15 časova "dok se istina ne utvrdi i počinioci pohapse".

Cilj skupa je da se ovo više nikada nikome ne bi dogodilo to što se dogodilo tom predivnom dečku koji je stvarno bio za primer u svakom pogledu. Bio je sportista, kulturan mladić koji ničim nije zaslužio to što mu se desilo. Cilj skupa je da se ne zataška ovo što se desilo i da bi se došlo do konačne istine, a počinioci izveli pred lice pravde - kaže prijatelj porodice nastradalog mladića Saša Stojev.

Kobne večeri policija je došla u ugostiteljski objekat u kojem je bila u toku proslava 18. rođendana zbog prijave o tuči četvorice mladića. Ispred ugostiteljskog objekta je zatečen Aleksa S. u nesvesnom stanju i gosti proslave koji su pokušavali da mu ukažu pomoć.

Foto: Instagram.com/_alexaa_33

Na telu mladića nije bilo vidnih povreda a prema prvim informacijama od nije bio učesnik u tuči. Pošto mu je ukazana prva pomoć u Aleksincu on je hitno transportovan u Niš, gde je narednog jutra preminuo u 8 časova usled krvarenja u produženoj moždini.

Ko je sve učestvovao u tuči, kako je Aleksa S. ostao bez svesti, šta je izazvalo fatalno krvarenje od kojeg je preminuo i ima li u svemu nečije krivične odgovornosti, biće utvrđeno preidždtražnim radnjama koje je naložio OJT u Aleksincu.