AKTUELNO

Bolesna ljubomora koštala je života Valjevku Anu I. (34), koju je na putu ka poslu ubio nekadašnji ljubavni partner - suspendovani policajac M. M. - koji je posle počinjenog zločina okončao i svoj život.

Srbija se seća i ovih tragedija.

Ivanu H. (20), studentkinju prve godine Pravnog fakulteta, 12. januara 2003. u Novom Sadu, iz službenog pištolja ubio je novosadski policajac Dušan R. (20),a potom je presudio i sebi. On je počinio zločin iz ljubomore, jer je navodno bio uveren da Ivana pored njega ima još jednog mladića, pišu Novosti.

Foto: Tanjug, Pink.rs

Školski policajac Milan A. iz Smederevske Palanke ubio je 9. decembra 2010. Jelenu L. (37) u beogradskom naselju Krnjača. Zatim je presudio i sebi. U bivšu partnerku, koja je imala dve ćerke, pucao je jer ga je ostavila.

Pripadnik Žandarmerije Miroslav P. ubio je nevenčanu suprugu Janu B. (20), izbeglicu sa Kosova. Za njom se tragalo 20 dana, a telo je pronađeno 20. januara 2006. godine u selu Grabovica kod Gornjeg Milanovca. Bivšu devojku ubio je pištoljem 27. decembra na 300 metara od porodične kuće i tu je zakopao njen leš.

Saobraćajni policajac Dejan S. ubio je 9. marta 2016. godine bivšu devojku Jelenu Š. (29) sa kojim je bila u dugogodišnjoj vezi. Zločin se dogodio u automobilu „opel“ njenog novog momka u Požarevcu.

Jelena me je izdala, a ludo sam je voleo - pravdao se pred istražnim sudijom policajac ubice.- Ženu i dete sam ostavio zbog nje a ona je otišla kod drugog. Morao sam da je ubijem. U žrtvu je ispalio tri hica iz službenog pištolja. Pre nego su je meci pogodili u grudi i stomak, nesrećna devojka je samo preklinjala bivšeg ljubavnika: Nemoj, molim te!

Foto: Pink.rs/Tanjug/Dragan Kujundžić

Miloš J. (49), saobraćajni policajac, 3. decembra 2017. ubio je bivšu devojku Miroslavu S. (46) pucnjem iz pištolja u glavu nasred ulice u Zemun polju, a zatim počinio samoubistvo. Bivšoj devojci je pucao u glavu na ulici i pobegao sa mesta zločina ka obližnjoj fabrici gde je 15 minuta kasnije pucao sebi u srce. Ubistvu i samoubistvu prethodila je dugogodišnja tortura koju je nesrećna žena trpela od svog tadašnjeg dečka.

Žandarm Pavle R. razneo je bombom „kašikarom“sebe i bivšu devojku Marinu Petković. Zločin koji je potresao Srbiju dogodio se 21. januara 2020. godine, u automobilu parkiranom na putu između Batajnice i Nove Pazove.