AKTUELNO

Prikupljenim dokazima zadat ozbiljan udarac kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Tužilac i zamenik predsednika Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Lazar Lazović je gostujući u autorskoj emisiji Srđana Predojevića na TV Vesti istakao da je neophodno postići balans između validne pretpostvke nevinosti i prava javnosti da zna, odnosno da bude blagovremeno obaveštena, kao i integriteta samog postupka.

- Tužilaštvo za organizovani kriminal izuzetno dobro vodi istragu i da dokazi koji su pripupljeni daju jedan ozbiljan udarac ovoj kriminalnoj grupi i da u tom smislu možemo očivati optuženje koje će opstati kontrolu suda, odnosno da će se ući u suđenje. Dokazi koji su prikupljeni, posebno DNK materijal važi za jedan od najjačih dokaza u svetu i svim pravosudnim sistemima. On predstavlja jak argument i odbrani je veoma teško da ga pobije - kaže Lazović.

Foto: TV Vesti Printscreen

On je naveo da će odbrana svakako dokaze koje pokušavati da ospori.

Kada je reč o DNK dokazima treba pojasniti da se radi o porođenju nespornih i spornih profila, odnosno bioloških tragova. Bio statistimo se određuje da li trag pripada počiniocu ili žrtvi. Kada se postavi verovatnoća, kako se to stručno kaže, imate raspon od toga se ne može isključiti da je neko donor biološkog traga, do toga da je gotovo izvesno da je neko lice donor traga. U zavisnosti od kvaliteta i analiza, imate jaču ili manju dokaznu snagu - objasnio je Lazović.

Ocenio je da ima dokazne građe i materjala.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#DNK

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja