AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv majke Brane P. (61) i njene ćerke Milje P. (23) iz Obrenovca koje su osumnjičene da su 23. decembra prošle godine tek rođenu bebu bacile u kontejner u Ulici Kralja Milutina, u obrenovačkom naselju Rojkovac.

Milja P, majka novorođenčeta, optužena je da je izvršila krivično delo teško ubistvo u pokušaju, dok je njena majka, bebina baba, optužena za saizvršilaštvo.

U Višem javnom tužilaštvu kažu da je obema pritvor, u kom se nalaze od otkrivanja jezivog slučaja, produžen i sada se čeka potvrđivanje optužnice od strane Višeg suda u Beogradu.

Foto: Facebook.com

Podsetimo, jeziv slučaj je otkriven kada je 23. decembra prošle godine oko 20 sati u jednom od kontejnera pronađeno živo novorođenče. Kako je otkriveno, Milja P. je krila od porodice da je trudna i te večeri porodila se sama u kupatilu. Bebu je stavila u kesu i njena majka ju je odnela do kontejnera i ostavila je u njemu.

Užas možda ne bi odmah bio otkriven da Milja nije obilno krvarila. Ekipa Hitne pomoći je ubrzo stigla na lice mesta i porodilju i njemu majku prevezla u bolnici.

Lekari su odmah znali šta se dogodilo, pozvali su policiju i drugu ekipu Hitne pomoći koja je odmah krenula u potragu za bebom.

#Majka

#Obrenovac

#optužnica