AKTUELNO

Mladi par iz Požege koji je tragično nastradao u vreme sretenjskih praznika dobio je mural u tom gradu. Jovana i Uroš na ovaj način biće sačuvani od zaborava.

Zbog njihove tragične smrti, 18. februara ove godine u mestu je bio proglašen Dan žalosti. Sve zastave na javnim objektima spuštene su bile na pola koplja.

Jovana i Uroš nastradali su od strujnog udara u nedovršenoj vikendici Uroševog pokojnog dede, u kremanskom zaseoku Dugi Do. Mladi par, koji je planirao venčanje, došao je u to selo da provede praznike, ali je tragedija prekinula njihove planove.

Pisalo se kako spremaju svadbu, te da su napravili prve korake ka zajedničkom životu.

Obdukcija je nedugo posle smrti pokazala da je je mladi Uroš (29) nastradao od strujnog udara. Mladić je na veliku nesreću poginuo u kupatilu, dok se kupao. Jovana je nastradala pokušavajući da ga spase.

Inače, njih dvoje su radili u "Budimki", Jovana kao inženjer poljoprivrede i Uroš kao elektroinženjer.

Foto: TV Pink Printscreen

U danu tragedije čuđenje je izazvalo uključeno svetlo pred kućom - usred dana. Majka je uporno pokušavala da stupi u telefonski kontakt sa sinom. Kako nije uspela, potražila je pomoć rođaka. Čovek je zatekao jezivu scenu u kupatilu i potom pozvao policiju.

Foto: TV Pink Printscreen

Mladić je sahranjen na Novom groblju u Požegi, dok je na groblju u Velikoj Ježevici dan kasnije sahranjena njegova devojka.

BONUS VIDEO: UBILA IH STRUJA PRED VENČANJE: Pink u selu Kremna nakon tragedije koja je ugasila dva mlada života