AKTUELNO

U kući u kojoj Belivuk živi sa suprugom na Zvezdari otkriven je novi sef s novcem, a u njemu 20.000 evra. Takođe, zahvaljujući svežim podacima koje policija svakodnevno dobija od krtica iz Belivukovog klana, istražni organi došli su i do još jednog štek-stana koji je koristio Velja Nevolja, ovog puta u Pančevu.

Prema nezvaničnim saznanjima ključ tog stana, uz Belivuka, imala samo njegova supruga.

Prema preporuci muža, ona je u Pančevo dolazila bez mobilnog telefona da bi se izbeglo eventualno praćenje signala, ali ta lokacija je procurila do nekolicine pripadnika srpskog ogranka “kavačkog klana”, a od jednog od njih koji bi sada da dobije status zaštićenog svedoka i do policije.

– Svaki trag je značajan, ma koliko se činio sitan jer jedna informacija vodi do druge i tako se sklapa mozaik delovanja ove grupe. U kokainskom biznisu sa crnogorskim šefovima, pre svega, sa Radojem Zvicerom, obrtali su se milioni evra. Te pare je najuža Belivukova ekipa razbila na manje iznose i rasejala po tajnim lokacijama, po pravilu u šifrovanim sefovima. Jednom takvom imala je pristup samo Belivukova žena. Prateći trag ovog novca, u stanju smo da otkrijemo i ostale štekove klana – objašnjava izvor iz policije.

Prethodno je u Belivukovoj kući na Zvezdari nađeno oko 60.000 evra. Pretresom kuća i vikendica koje je koristio Belivukov klan nađena je i za istragu važna dokumentacija, kriptovani telefoni, svežnjevi ključeva objekata koje su koristili, a među njima i kuće na Rudniku.

Ministar policije Aleksandar Vulin i Ninoslav Cmolić, v. d. načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije, potvrdili su nedavno da policija nastavlja rad na prikupljanju dokaza protiv Belivukove organizovane kriminalne grupe.

Foto: Printscreen YouTube

Telefonski signali

Dosadašnja kruna te istrage, osim DNK tragova, snajpera i drugog naoružanja nađenog na stadionu Partizana, jeste otkriće tajnog bunkera u vikendici u Ritopeku. Iza plakara i blindiranih vrata koja su se otvarala šifrom nađen je neverovatan arsenal oružja, kao i oko 10 kilograma eksploziva.

Daljom pretragom otkrivena je mašina za mlevenje mesa koju su pripadnici klana koristili za uklanjanje posmrtnih ostataka svojih žrtava ubijenih u vikendici. Potom su ostatke delova tela pakovali u kese i bacali ih u Dunav. Iz istog razloga zbog kojeg Belivukova žena nije nosila telefon sa sobom kad je odlazila u Pančevo, pripadnicima klana bilo je zabranjeno da dok bacaju kese u reku nose telefone. Navodno, jednom su zaboravili na to, a kad je Belivuk to saznao bio je čak spreman i da ih likvidira u paničnom strahu da ih ne otkriju telefonski signali. Niko od ljudi za koje se smatra da su ih pripadnici klana na prevaru namamili u Ritopek i tamo ubili nije, takođe, smeo da na namešteni “prijateljski” sastanak ponese mobilni telefon.

– Te mere opreza ipak su bile nedovoljne, što je pokazala dosadašnja istraga. I tek će pokazati – kategoričan je naš sagovornik.

Likvidirani po Zvicerovom nalogu

Osim Milana Ljepoje, Gorana Veličkovća Goksija i Zdravka Radojevića, za koje policija pretpostavlja da su likvidirani u Ritopeku, istražni organi sumnjaju da je u Kući smrti ubijeno još najmanje dvoje ljudi. Nije isključeno da je taj spisak duži jer policija traga za najmanje 12 nestalih, od kojih su gotovo svi bili u nekakvoj vezi s poslovima Veljka Belivuka i njegovog crnogorskog šefa Radoja Zvicera. I srpska policija je, uz crnogorsku, raspisala poternicu za Zvicerom baš zbog toga. Sumnja se da su neka ubistva u Srbiji, ali i širom Evrope, počinjena baš po Zvicerovom nalogu. On je i dalje u bekstvu.

Foto: objektiv/Vlada Šporčić, Pink.rs, Tanjug

ŠTA JE DOSAD NAĐENO:

– snajper na stadionu Partizana

– 80.000 evra u tajnim sefovima

– desetine pištolja, revolvera, mitraljez i ostalo naoružanje u bunkeru u Ritopeku

– krvavi kombinezon, delovi garderobe koji pripadaju žrtvama

– industrijska mašina za mlevenje mesa i zidarski alat koji su koristili za mrvljenje kostiju

– automobili kojima su sačekivali žrtve i vozili ih do štek-kuća i stanova

– DNK tragovi i kosti za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja