AKTUELNO

Na dečjem igralištu u Novom Sadu danas nešto posle 17 časova, pronađena je ručna bomba.

Eksplozivnu napravu za koju mediji navode da je ispravna, pronašla su deca koja su se igrala na igralištu u novosadskom naselju Liman dva u Ulici Boška Buhe 2. Srećom, niko nije povređen, a bomba je bezbedno uklonjena odatle.

Prema nezvaničnim saznanjima, bomba se nalazila na dubini oko 30 centimetara u pesku, i navodno se nalazila u staklenoj tegli. Na pomenutom igralištu u trenutku kada je pronađena zelena bomba u tegli, bilo je grupa od pet, šest mališana.

Jedan od njih je kopao po pesku kada je naišao na teglu. Nastavio je dalje da kopa kako bi je izvadio jer je video da se u njoj nešto nalazi.

Deca su o onome što je njihov drugar pronašao odmah obavestili starije, odnosno roditelje koji su bili na igralištu, te je odmah obaveštena policija koja je bombu bezbedno uklonila sa dečjeg igrališta.

Foto: TV Pink Printscreen

Nepoznato je koliko dugo se bomba nalazila zakopana na tom mestu i ko ju je tu ostavio. Zelena bomba je bila izlepljena izolir trakom crne boje.

Roditelje mališana koji su bili na igralištu uznemirio je pronalazak eksplozivne naprave na mestu gde se okupljaju mališani i igraju.

- Sreća je što niko nije povređen. Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da je bomba eksplodirala. Ovo je strašno. Ko je mogao tako nešto da uradi i ugrzo bezbednost naše dece -kazao je jedan roditelj usplahirenim glasom.

#Bomba

#igralište