AKTUELNO

Bogdan Ilić (19), njegovi drugovi L. Đ. (17) i V. Đ. (17) iz Majdanpeka kobne večeri krenuli su da se provozaju kolima do Rajkove pećine.

Zbog čega su izgubili kontrolu nad vozilom, pa su udarili u brdo sa leve strane, prešli preko puta i sa visine od 15 metara upali vozilom u jezero, još nije poznato i treba da utvrdi istraga. Maloletni mladići su spaseni pukom srećom, a devetaestogodišnji Bogdan potonuo je s automobilom u jezero i nastradao...

Strahovita saobraćajna nesreća koja je potresla ceo Majdanpek dogodila se u ponedeljak u 22 sata. Na licu mesta poginuo je Bogdan Ilić, koji se u trenutku udesa u kolima nalazio sa dva maloletna druga. Njih trojica su kobne večeri krenula da se provozaju, ali su sa puta koji vodi ka Rajkovoj pećini sleteo u jezero Veliki Zaton.

Veća tragedija sprečena je pukom srećom budući da su L. Đ. i V. Đ. uspeli da se spasu, i za sada se pretpostavlja da su oni prilikom tumbanja automobila, ispali kroz jedan od otvora na vozilu.

Još nije utvrđeno ko je bio za volanom kobne večeri kada se nesreća dogodila. Nezvanično, navodno su mladići koji su preživeli kazali da je za volanom bio Bogdan, ali to još uvek nije dokazano i biće utvrđeno tokom istrage.

Foto: Facebook.com

Potonuo zajedno sa automobilom

Podsetimo, dvojicu maloletnika - L. Đ. i V. Đ. spasili su putnici koji su u trenutku nereće kretali iza vozila koje je upalo u jezero. Oni su istrčali iz svojih kola i pojurili da spasu mladiće koji su ispali iz vozila. Prema priči očevidaca u tom trenutku L. G. je bio u svesnom stanju, dok je V. Đ. bio bez svesti, a kada je ispao iz kola upao je u hladnu vodu! Jedan od putnika iz drugog auta je odmah pozvao hitnu pomoć, dok je drugi mladić skočio u vodu i mladića, koji je plutao na površini, izvukao iz jezera, a onda mu i davao veštačko disanje dok nije stigla ekipa Hitne pomoći.

Foto: TV Pink Printscreen

Nažalost, Bogdan nije uspeo da se izvuče iz automobila i zajedno sa njim je potonuo. Prema poslednjim informacijama automobil je pronađen dva metra od obale u mulju. Ronioci su sutradan iz vode izvukli Bogdanovo telo...

Bogdan je završio srednju Tehničku školu u Majdanpeku i bio je odličan sportista. Njegovi drugovi su nam kazali da je bio dečko za primer, dobar drug i izvrstan sportista. Od sinoć njegovi prijatelji i poznanici ostavljaju cveće i pale sveće na mestu tragedije. Bogdan je od osnivanja bokserskog kluba Miners u Majdanpeku bio njihov član, a imao je i zapažene rezultate. Na prvenstvu Blakana je osvojio drugo mesto, dok je na državnom prvenstvu Srbije u juniorskoj konkurenciji u MMA osvojio treće mesto.

Kako pričaju njegovi prijatelji radovao se i poslu, budući da je od četvrtka trebao da počne da radi za jednu podizvođačku firmu u rudniku u Boru.

Foto: TV Pink Printscreen

Predistražni postupak u toku

U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da je za danas zakazana obdukcija tela nastradalog mladića, kao i da će tokom obdukcije biti uzeta krv na analizu.

- U toku je predistražni postupak. Vozilo koje je izvučeno iz jezera biće poslato na vanredni tehnički pregled kako bi se utvrdila ispravnost auta. Dvojica momaka koja su preživela ovu saobraćajnu nezgodu biće upućena na dodatni lekarski pregled i biće im uzeta krv na analizu. U zavisnosti od onoga šta se nakon svega toga bude utvrdilo, videćemo da li će biti potrebno da se prikupljaju još neki dokazi – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu.

#bogdan ilić