AKTUELNO

Mariju M. (35), majku dvoje dece, koja je poreklom iz Srbije, brutalno je ubio bivši partner prošlog četvrtka u Beču.

Iako motiv ubistva još nije potvrđen, sumnja se da je u pitanju zločin iz strasti i da osumnjičeni Albert L. (42) nije mogao da podnese da ga je ostavila.

Marija i Albert su navodno raskinuli nekoliko dana uoči ubistva. Kobnog četvrtka, Marija je ispratila svoju trinaestogodišnju ćerku iz stana, kad se odjednom njen bivši pojavio na vratima. Nije poznato da li je bilo svađe, ali su se ubrzo čuli pucnji.

Marija, koja je upucana u nogu i glavu, nekako je smogla snage da ranjena otpuzi do dvorišta zgrade, a do tada su komšije već pozvale policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, nije joj bilo spasa...

Osumnjičenog za njeno ubistvo policajci su uhapsili u tom istom dvorištu. On je nakon krvavog pira, koje se dogodilo oko 20 časova, seo na klupu i pio dok nije izgubio svest. Na tlu kraj klupe je pronađen i pištolj kojim je počinjeno ubistvo. U trenutku hapšenja, osumnjičeni je imao više od tri promila alkohola u krvi.

Odmah je odveden u pritvor, ali ni u petak nisu mogli da ga saslušaju, pošto je i dalje bio pijan. Tek nakon trežnjenja odveden je pred tužioca gde se navodno branio ćutanjem.

Marijin brat Darko M. još ne može da se oporavi od šoka. Drhtavim glasom za medije priča da njegova sestra "nije imala šanse".

- Nadao sam se da će se izvući, ali joj je pucao u glavu. Nije imala šanse - govori Darko u suzama za Heute.

Kaže da Albert, koji se sumnjiči da je ubio njegovu sestru, nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je Marija htela da prekine svaki kontakt sa njim.

- Nije hteo da prihvati da je među njima gotovo. Ona je spakovala njegove stvari. Donela je odluku, ali on to nije mogao da podnese. Čekao je da otvori vrata. Deca su pre toga izašla i tad je zapucao - priča Darko.

Brat nesrećne Marije je ogorčen jer je čuo da postoji mogućnost da ubica njegove sestre robija samo tri godine jer je zločin počinio u stanju teške alkoholisanosti što prema tamošnjim zakonima "isključuje krivicu". Darko M. je uveren da je ubica bio trezan, a da je potom za kratko vreme popio mnogo.

- Sedeo je na klupi i pitao komšiju da li ima da mu da nešto da cugne. Potom je stavio dve flaše u usta i čekao je policiju da dođe da ga pokupi - kaže Darko.

Osumnjičeni je inače vlasnik jednog paba u Beču. Prethodnih dana su građani ispred paba održali protest tražeći od vlasti da bolje zaštiti žene napominjući da je Marija deveta žrtva femicida od početka godine.

Mediji pišu da su prizori na mestu zločina bili stravični.

Marijino dvogodišnje dete je prema nepotvrđenim informacijama bilo u stanu u trenutku kad je Marija upucana. Komšije su uzele da sklone dete koje je sve vreme dozivalo majku.

Kažu da je osumnjičeni za ubistvo neko vreme živeo tu u stanu, ali da nikad nisu čuli svađu da dopire iz stana.

#Beč

#Ubistvo

#UŽAS