AKTUELNO

Nakon smrti šestogodišnjeg dečaka koji se na Vaskrs udavio u septičkoj jami u Nišu vladaju tuga i neverica.

Tragedija se dogodila u dvorištu porodične vikendice u naselju Karaula kada se dečak igrao sa bratom pored kuće dok je majka sa sestrom sedela u bašti.

- Voda je bila metar i osamdeset duboka, skoro dva metra, uzeo sam jednu grabulju pošto nije moglo da se vidi kroz prljavu vodu i pokušavao da ga izvadim. Prvo nisam naišao ni na šta grabuljom pa sam zaronio ruku do ramena i to su bili strašni trenuci. Čas mi se činilo da sam nešto dodirivao, čas da nema ničega. Duboka je voda bila - priča nam Zoran Marković, rođak porodice nastradalog deteta.

Ovo naselje nema uvedenu kanalizaciju tako da skoro svi imaju septičke jame. On kaže da ga je majka B. M. pozvala, da su potrčali odmah i on i sin, ali očigledno da je bilo kasno.

- Ona me zove, viče, i svi smo otrčali do te veće šahte, ma nema deteta nigde. Bratić njegov je tu bio, dete se uplašilo, sedeo je na ciglama nekim. U jednom trenutku sam i glavu zaronio, vučem onu grabulju, vučem, ali detence se verovatno tada udavilo. Zovite vatrogasce, uzviknuo sam i oni su izvukli telo. Ma strašna tragedija, šta da kažem - objašnjava Zoran.

Dan posle tragedije u ovom naselju koje se nalazi na putu prema selu Kamenica, a paralelno uz auto-put za Pirot, nema čoveka koji nije plakao dok je pričao sa novinarima. Jedan od njih je takođe rođak Dragan Marković, čovek u svojim šezdesetim godinama koji suznih očiju priča da je dečak bio fino dete.

- Znam celu porodicu, divno dete, i njegov pokojni deda Novica je tu dolazio, ja sam stvarno potresen. Kako to da se dogodi. Eto, sekunde su presudne da se izgubi jedan mladi život. Moja žena je bila da izjavi saučešće sinoć, ali ja još nisam skupio snagu jer sam mnogo potresen - priča Dragan.

Pojedini u ovom vikend naselju koje je dosta udaljeno od Niša kažu i da su vatrogasci i Hitna pomoć pozvani kasno i da voda do tada progutala dete. Hitna pomoć je čak 15 minuta pokušavala da reanimira dete, da mu izbaci vodu iz pluća, ali nije uspelo.

#Dečak

#Niš

#detalji

#rođaci

#septička jama