AKTUELNO

Nezapamćena tragedija dogodila se na Veliki petak u Gerontološkom centru u Kikindi, kada je sa zgrade u Ulici generala Drapšina jedna korisnica izvršila samoubistvo skokom sa drugog sprata.

Kako se saznaje, na ovaj način život je okončala žena iz Kikinde od 88 godina, koja je živela u ovoj ustanovi. Nesreća se dogodila u petak popodne, posle 14 sati.

Kako je potvrđeno u Policijskoj upravi u Kikindi uviđaj na licu mesta obavila je ekipa policija po nalogu Višeg javnog tužilaštva iz Zrenjanina, koje vodi istragu o ovom slučaju.

Zasad sve ukazuje da je reč je o klasičnom samoubistvu, bez elemenata krivičnog dela.

Gerontološki centar u Kikindi ima dve organizacione jedinice, Novi dom u Ulici generala Drapšina, i Stari dom, u Ulici braće Sredojev. Na ove dve lokacije ima oko 156 korisnika.

Za poslednjih 30 godina u ovoj ustanovi nije se dogodila ovakva tragedija. I tokom pandemije zbog korona virusa, ustanova je prošle bez nesreća, skoro godinu dana anije bilo zaraženih stanara, jer je zabrana posete uvedena još krajem januara prošle godine, zbog gripa.

Inače, ovo nije prva tragedija koja se desila danas. Dečak od pet godina utopio se u Brusu, a više o svemu čitajte u nastavku.