AKTUELNO

M. P. je preminula od posledica virusa korona, nakon što je na svet donela zdravu ćerkicu.

Smrt porodilje M. P. iz Zaječara, koja je bila zaražena virusom korona u tuzi je ostavila njenu porodicu, ali i lekare Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, koji su se borili za njen život. Njeni najbliži oprostili su se uz emotivne poruke.

- Ostavila si me bez poslednjeg pozdrava, srce moje, anđele moj. Ostavila si me da lutam po svetu sa dva anđela. Zašto da deca nemaju majku? Nakupilo se tuge za pet života. Neka ti je laka zemlja, srećo moja, neka mi te anđeli čuvaju i da uvek sijaš sa neba i budeš naš anđeo - napisao je njen suprug.

Emotivnim rečima oprostila se i sestra preminule porodilje.

- Sestro moja, anđele moj, počivaj mi u miru! Bila si borac i izborila se da se Milica rodi. Nadala sam se da ćeš i ti sve da izdržis, ali nisi. Sada odmaraj na večnom počinku. Ne želim to da prihvatim! Voli te sestra, zauvek. Deca će ti izaći na pravi put i očuvaću ih onako kako bi i ti - napisala je.

Sahrana preminule održaće se sutra, 1. maja, u 13 sati na Novom groblju u Zaječaru.

Podsetimo, uprkos tome što je bila zaražena virusom korona, na svet je dovela zdravu devojčicu. Nažalost, ona je preminula nakon porođaja.

- U pepelu ljudske nesreće, prkosno, iznikao je novi život. U drami koju samo život može da režira, niški anesteziolozi udaljili su se za trenutak od respiratora i pomogli hrabroj M. P. iz Zaječara da na svet donese zdravu devojčicu Milicu - ovim rečima opisao je njen porođaj dr Radmilo Janković, zamenik direktora niškog UKC.