AKTUELNO

Obdukcija tela Agrona Keleraja (32) iz ​​Mostara i njegovog četvorogodišnjeg sina E.K., koji su tragično stradali u reci Neretvi, izvršena je u mrtvačnici Bijeli Brijeg u četvrtak popodne.

Kako prenose mediji, utvrđeno je da se radi o klasičnom utapanju, a na telima nije bilo tragova nasilja.

Čini se da su neke povrede nastale prevrtanjem automobila. Takođe, uzeti su uzorci krvi koji su poslati na analizu kako bi se utvrdilo da li je Agron Keleraj bio pod uticajem droge ili alkohola.

Kelerajev mobilni telefon, koji je pronađen u nedelju, dan nakon njegovog nestanka, na kružnom toku pre Aviatorskog mosta, poslat je Federalnoj upravi policije na veštačenje.

Iako su okolnosti ove tragedije još uvek nepoznate, istražitelji su do sada saznali da je Keleraj bio sklon brzoj vožnji i izlaganju raznih izložbi automobilom. Prema Avazu, on je kupio terenac koji je povređen za samo nekoliko dana pre tragedije.

Prema izjavama svedoka, terenac je "pokušao" na nekim stepenicama u naselju Rodoč u blizini njegovog ugostiteljskog objekta "Roki", iz kojeg su se on i sin odvezli automobilom prošlog petka u 18 sati. Takođe, jedan svedok je rekao da ga je dan pre tragedije video na obali reke Neretve na lokalitetu Čekrk, gde je "testirao" vozilo.

Na tom mestu su istražitelji primetili i tragove automobila. Istražitelji pretpostavljaju da je izgubio kontrolu nad volanom i sleteo u Neretvu, čiji je nivo vode tog dana bio znatno veći nego inače. Ronioci koji su mu u utorak izvukli telo primetili su da je prednje vetrobransko staklo slomljeno, a primetili su i utonuli krov koji je verovatno rezultat prevrtanja automobila.