AKTUELNO

Žena iz prijepoljskog naselja Hašimbegovića polje, za koju se sumnja da je svoju novorođenu bebu bacila u kontejner za smeće je dvadesetogodišnja A.M. iz tog grada.

Ona je na odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Prijepolju primljena zbog obilnog krvarenja, a na pregledu je ustanovljeno da je neposredno pre toga porođena.

„U bolnici je rekla da se porodila kod kuće i kad su je pitali gde je beba, ona je odgovorila da ju je ostavila u komšiliku. To je bilo sumnjivo i policija je krenula u potragu za bebom, koja potom nije bila na adresi koju je rekla žena u bolnici. Nakon pretrage terena, pronađena je u kontejneru ispred kuće A.M.“, rekao je za RINU jedan od očevidaca.

Foto: RINA

U pratnji policije na teren je izašla i odeljenska babica koja je uzela bebu i pokušala da je oživi, ali već je bilo kasno pošto novorođenče nije davalo znakove života.

„Scena je bila užasna, beba je bez znakova života izvađena iz kontejnera. Nazirala se glava i noge, nakon toga su je zamotali u čaršaf i odneli, pretpostavljam u bolnicu“, izjavio je očevidac.

Prema nezvaničnim informacijama beba je u prijepoljsku bolnicu primljena bleda, bez spolja vidljivih povreda.Tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije.