AKTUELNO

M.D. tvrdi da nije bila devojka recepcionera.

M.D. (27), svedok ubistva Dejana Dejančevića (51) koga je juče u vili „DND“ u Niškoj Banji usmrtio njegov recepcionar Dejan Jovanović (42), tvrdi da razlog krvavog obračuna nije bila ljubomora.

– Nisam bila Jovanovićeva devojka, nikada ništa nisam imala sa njim. On je hteo i mene da ubije, jedva sam živu glavu izvukla… Kad je zapucao pobegla sam bosa, bez jakne sam istrčala na ulicu – priča M.D i dodaje da je recepcioner ubio poslodavca jer je tvrdio da ga on psihički zlostavlja.

– To što se desilo bilo je između njih, ja sam se slučajno tu zatekla. On je hteo i mene da ubije, jer sam videla šta je uradio – objašnjava ona.

Vasa Asanović, otac ubijenog ugostitelja kaže da ne može da shvati šta je Dejana nateralo da ubije gazdu.

– On je bio domaćin čovek, oženjen, otac troje dece i deda troje unučadi. Bio je jako vredan, radio je u Švedskoj i tamo je stekao i penziju. Njegova žena, deca i unučad su i dalje u toj zemlji, a on je ovde došao da izgradi hotel. Porodica ga je novčano pomagala, sve im je lepo išlo. Sledeće godine je trebao da oženi još jednog sina. Žena mu je jako sposobna, u Švedskoj je menadžer u Mek Donaldsovom restoranu pa je to znanje upotrebila da bi mužu pomogla u ugostiteljskoj delatnosti – priča starac brišući suze i nastavlja :

– Tek u subotu popodne sam saznao šta se desilo mome sinu. Njegova porodica je šokirana, očekujemo ih da danas stignu da organizujemo sahranu. Ne znam šta je bilo Dejanu da ubije mog sina, pa bili su najbolji prijatelji. On ga je čak vodio sa sobom u Švedsku.

Šta je zaista bio motiv zločina možda nikada neće biti utvrđeno jer je Jovanović koji je pucao sebi u glavu i dalje u besvesnom stanju. Međutim, svi koji ga poznaju tvrde da nije bio agresivan, te da se nikada nije žalio na gazdu.

– Nismo znali da ima bilo kakvih problema. Sa gazdom je bio u divnim odnosima, učestvovao je u izgradnji hotela a poslednje četiri godine je tamo i živeo. On je dobar, miran čovek, molimo boga da preživi i da nam kaže šta se sa njim desilo da je odlučio da uradi tako nešto – kažu rođaci Dejančevićevog ubice.

Č.N.

'