AKTUELNO

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas je nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeno šest pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su od febraura ove godine organizovali nedozvoljen, ilegalni prelazak državne granice i nedozvoljeni tranzit kroz Mađarsku do Austrije za 41 migranta.

Uhapšeni su D.M, koji se sumnjiči da je predvodio ovu organizovanu kriminalnu grupu kao i N.V, I.K, A.S, J.S. i S.M, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivicno delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz tužilaštva.

D.M, se tereti da je sačinio plan delovanja organizovane kriminalne grupe koja je ilegalno prebacivala veći broj migranata preko državne granice uz naplatu od 600 evra po ilegalnom migrantu.

Sumnja se da je on organizovao strano NN lice koje je regrutovalo migrante na području Vojvodine, koji su zainteresovani za ilegalan tranzit do zemalja EU pa ih je ilegalno prebacivao na podruvcje Mađarske, u blizini državne granice.

Za to vreme pripadnici ove organizovane kriminalne grupe iznajmljivali su vozila u rentakar agencijama na području Srbije, da bi nakon toga na području Mađarske prihvatali ilegalne migrante i prevozili ih kroz tu zemlju do Austrije, te vršili ilegalan tranzit migranata, navodi tužilaštvo.

Svim uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni su uz krivičnu prijavu sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.