AKTUELNO

Prema operativnim podacima, kao glavni egzekutor Belivukovog klana, zadužen za mučenja i uništavanja tela, označen je Marko Miljković zvani "Mesar". Otkrićem industrijske mesarske mašine za mlevenje mesa, postao je jasan i nadimak koji je Miljković u beogradskom podzemlju imao.

Miljković je, po svemu sudeći, imitirao strahovite zločine koje je za "zemunski klan" izvršavao okoreli ubica Sretko Kalinić zvani Zver. Kalinić je, podsetimo, izvršio jedan od najgnusnijih zločina ovog klana.

Naime, 2009. godine, dok su se "zemunci" krili u stanu u Madridu, Kalinić je, po nalogu Luke Bojovića, čekićem ubio pripadnika klana Milana Jurišića Jureta. Nakon što ga je ubio, Kalinić je isekao njegovo telo testerom za sečenje drva, pa delove samleli u mašini za meso. Od samlevenih delova tela napravili su gulaš i servirali ga "zemuncu" Vladimiru Milisavljeviću Budali.

Foto: Facebook.com/Legende devedesetih

Juretove kosti bacili su u reku Manzanares gde ih je policija pronašla više od dve godine kasnije. Na osnovu DNK Juretovih rođaka, utvrđeno je da je reč o njemu.

Tajna prostorija koja je otkrivena u kući strave u Ritopeku, a koju je koristila kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nalazi se u sklopu kuće, između podruma i jedne sobe. Radi se o prostoriji koja ima oko petnaestak kvadrata i u njoj je pronađena velika količina različitog oružja, ali i ogromna mašina za mlevenje mesa.

Mleli tela žrtava?

Po hapšenju je prilikom prvog saslušanja procurila vest da je Miljković posebno reagovao na upit o nadimku. Sada kada je pronađena industrijska mašina za mlevenje mesa, postaje i jasnije zašto ni detaljnom pretragom, kopanjem, pa čak i deponije u Vinči do koje su vodili pojedini tragovi, nije pronađeno nijedno telo svirepo ubijenih žrtava.

Tajna soba puna dokaza

U tajnoj prostoriji je, kako saznajemo, evidentirano pregršt dokaza koji tek treba da se analiziraju.

- Tajna prostorija je tek pronađena i za sada je rano govoriti o DNK i kome pripadaju. Takođe količina pronađenog oružja je neverovatna - kaže izvor upućen u istragu.

Kuća strave u Ritopeku

Foto: TV Pink Printscreen

Kuću strave u Ritopeku Belivuk je kupio od člana svoje grupe Vlade Draganića (47), koji je takođe uhapšen početkom godine kao deo kriminalne grupe. Spekulisalo se da ju je Belivuk platio preko 100.000 evra jer je lokacija bila idealna i za ubistva i šverc narkotika. Belivuk je međutim, nije prepisao na svoje ime i ona se vodi i dalje na Draganića, koji je međutim, u vreme prodaje vikendice kupio luksuzan stan u naselju na Zvezdari, u novogradnji. U istoj zgradi, na drugom ulazu, stan ima i Belivuk.

Za sada se osnovano sumnja da su u ovoj kući mučeni a potom i ubijeni navijač Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja i navijač Zdravko Radojević, koji je bio blizak prijatelj Miljkovića "Mesara".