AKTUELNO

Urednik portala Kurir.rs Mladen Radulović rekao je da je Slobodan Kašćelan bio u bliskim odnosima sa beogradskom grupom Veljka Belivuka

Kako naglašava, ranije smo viđali isti recept ubijanja, kada se osoba ubije na ulici i ostavi, a sada vidimo da su svi oni (Belivukova grupa) postupali po čuvenom receptu svojih kolega ’’nema tela nema ni dela’’.

On se osvrnuo i na mašinu za mlevenje mesa koja je pronađena u vikendici u Ritopeku i objasnio da je u njoj svako telo moglo da se usitni i negde zakopa.

Izvršni direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić naglasio je da ovaj slučaj, kako se čini, polako pada zapećak medija, ali da je najbitnije, kako kaže, da policija radi svoj posao.

Naglašava, oružje koje je pronađeno je moderno i sofisticirano.

- Tu ima ručnih minobacača, mitraljeza, ozbiljnih snajpera... Ova grupa se nije bavila preprodajom oružja, ona ga je nabavila kako bi ga iskoristila - smatra Matić.

Foto: Printscreen YouTube/ Vecernje novosti, Tanjug/Rade Prelić

Prof. dr Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo istakla je da čitav zaplenjen arsenal ’teško’ naoružanje baš kao za paravojnu jedinicu.

- Imali su verovatno ljude koji su radili u vojsci ili u policiji, sa druge strane vidimo da nije samo naša policija radila na ovom slučaju, već su i Britanija i Holandija dale dragocene podatke o Crnogorcima a verovatno i o našim kriminalcima – istakla je Zirojević.

Kako kaže, ono što zabrinjava je to što je više od 20 lica uhapšeno u Crnoj Gori i pušteno i da posle više od polovine nije pronađeno.

- Ne samo što su prikrivali dokaze, nego su i pobegli – dodaje ona.

#Veljko Belivuk

#Zaplena

#oružje