AKTUELNO

Saša Savić Švaba, vođa moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenada je preminuo juče od posledica infarkta u 44. godini. Saša će biti sahranjen u utorak na groblju u Donjoj Vrežini.

NJegova supruga Danijela na svom Fejsbuk nalogu objavila je fotografiju čitulje, uz koju je postavila samo jedno crno srce.

Foto: Facebook.com/Saša Savić

Podsetimo, Saša je u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Rođen je u Berlinu, a živeo u Nišu, (1977-2021) nosilac je i četiri ordena. Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine; Orden „Miloš Obilić“ je dobio od balkanske kozačke jedinice rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva; „Vidovdanski krst drugig reda“ koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, uručilo mu je Udruženje ratnika policije, a nosilac i je oredena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, po sopstvenom priznanju, bio najdraži.

#Danijela Savić

#Saša Savić Švaba