AKTUELNO

Na seoskom groblju u Manđelosu sahranjen je desetogodišnji dečak koji se juče utopio u obližnjem jezeru. Dečak je sa drugom bio na jezeru, okliznuo se i upao, a njegovo telo par sati kasnije izvukli su ronioci Žandarmerije.

Na ovom jezeru, na 15 kilometara od Sremske Mitrovice, godinama se okupljaju ribolovci i izletnici, ali tragedija do juče nije bilo. Kako saznajemo od lokalnih alasa, dubina jezera Vranješ je od dva do 10 metara.

- Video sam dva dečačića, prošli su sat vremena pre tragedije. Vidim posle trči ovaj drugi, plače, sav je mokar, viče „vodite me u selo kod roditelja, drug mi se utopio“. Rekao mi je da su bili zajedno na brani, da je pao, utopio se i rekao mi je „nema ga više, gotovo“ – priča za Pinkove kamere Jovan Jović, ribolovac.

Foto: TV Pink Printscreen

Upravo je Jović otišao po roditelje nesrećnog dečaka i dovezao ih do brane na kojoj se desio nesrećan slučaj.

- Tu je jako klizavo i mali je verovatno tako i upao – kaže nam ribar.

Foto: TV Pink Printscreen

Pokušali su da uđu u vodu i pronađu dečaka, ali telo nije bilo uočljivo.

- Majka mu došla, plače, oca smo uvezali kanapima za plepanje kola, spustili smo ga u vodu da vidi ima li mu sina... Strašno... Nisam spavao celu noć – kaže nam Jović. Potom su, dodaje, došli policija, Hitna pomoć, a zatim i ronioci iz Beograda koji su oko 18 sati izvukli telo dečaka.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nisam smeo to da gledam – kaže ribar.

Foto: TV Pink Printscreen

#Dečak

#Sremska Mitrovica

#utapanje