AKTUELNO

Komemoracija poginulom pripadniku 63. padobranske brigade Ognjenu Trajković održana je danas na niškom vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović", a komandant te brigade Nenad Zonić istakao je da su njegovi entuzijazam, upornost i ogromna želja za padobranstvom omogućili da ispuni sve zadatke.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Zonić je istakao da je Trajković završio osnovnu padobransku obuku, ali da tu nije stao već se dalje usavršavao uz "neverovatnu posvećenost i razvijen osećaj pripadnosti jedinici".

Foto: Beta/Darimir Banda

"Njegova čista duša svojom dobrotom ispunjavala je mirom i blagostanjem našu treću padobransku četu herojske 63. padobranske brigade. Poput svojih predaka časno je ispunjavao zadatke. Svojim zalaganjem zadobio je veliko poverenje starešina i kolega" - rekao je Zonić.

On je dodao da je njegov skok "prekinuo put njegove zemaljske slave i pozvao ga u nebesku Srbiju".

Foto: Beta/Darimir Banda

Kapetan prve klase, komandir treće padobranske čete Miljan Radojević rekao je da je Trajković bio dečak velikog srca koji je unosio vedrinu i pozitivnu energiju u četu.

Desetar Ognjen Trajković poginuo je u sredu, 21. aprila u 16.30 pri izvođenju padobranskog skoka, a sahrana će biti održana danas u njegovom rodnom Vranju.

Foto: Beta/Darimir Banda