AKTUELNO

Advokat glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, Jugoslav Tintor kaže da nije iznenađen što je podignuta optužnica protiv profesora glume Miroslava Mike Alekića kog su ove devojke optužile za silovanje.

Tintor kaže da je naredni korak, nakon optužnice, pripremno ročište na kom će se pojaviti Aleksić i svi ostali akteri ove priče. Tintor je rekao i ne dovodi u pitanje da li je suđenje pravično i fer, s obzirom na to da su prošla tri meseca, a to je, kako je dodao u nastavku, dovoljno vremena da se prikupe svi dokazi tokom istrage.

Foto: TV Pink Printscreen

Optužnica je samo podignuta, naredni korak je faza potvrđivanja optužnice. I tek nakon što stane na pravnu snagu, može da se zakaze pripremno ročište i da se pojavi i okrivljeni Aleksić i svi ostali. Podizanje optužnice je meni redovan tok stvari. Moraju da ga gone. Za mene, iako je u javnosti kreirana atmosfera, ja negde nijednog trena nisam dovodio u pitanje da li će biti optužnice. Sam čin podizanja optužnice je za mene očekivan. Sama činjenica da istraga traje tri i po meseca, ne dovodi u pitanje standarde fer i pravičnog suđenja, jer je to razumno vreme istrage - kaže Tintor.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Aleksandar Radivojević kaže kako je uznemiravanje javnosti jedan od razloga zbog čega je Miki Aleksiću produžen pritvor. Radivojević dodaje i kako smatra da Aleksić nije trebalo da ostane iza brave.

Foto: TV Pink Printscreen

Još uvek je rano, odbrana će u ovom momentu imati pravo da odgovori na optužnicu. Ono što je dobro i što uliva nadu je ta brzina kojom je završen istražni postupak. To nije bio lak istražni postupak, ono što se stavlja okrivljenom na teret je davno izvršeno. Predmet je zatvoren za javnost. Po mom mišljenju ima uslova da bude zatvoren za javnost, da bi se zaštitile oštećene. Uznimerenje javnosti je jedan od razloga za dalje produženje pritvora. Ja lično ne smatram da je trebalo zadržati okrivljenog u pritovru, Aleksić je još uvek nevin, dok ne bude pravosnažne odluke. Razlog zbog kog je pritvor produžen je da on ne dovrši delo koje je započeo ili da ne ponovi to delo, a drugi razlog je uznemiravanje javnosti - govori Radivojević.

#Jugoslav Tintor

#Mika Aleksić

#Milena Radulović

#Novo jutro