AKTUELNO

Utvrđuju se činjenice ove nesreće.

Građevinski radnik Damir Kajević u petak je teško povređen na gradilištu u Ivanju, kada mu je mašina koja proizvodi beton otkinula stopalo leve noge, nakon čega je hitno prebačen na hirurško odeljenje prijepoljske bolnice, gde je operisan i nije životno ugrožen.

Na lice mesta izašli su nadležni organi i izvršili uviđaj. Kajević (34) je zaposlen u GP "Rad", a nesreća se dogodila nešto posle 15 časova na radnom mestu u krugu firme.

Pročitajte još: KRV, LOMLJAVA I SIRENE PROBUDILI GRAĐANE NA NOVOM BEOGRADU! Ovo je navijač koji je TEŠKO RANJEN u obračunu, lekari se bore za njegov život (FOTO)

Doktor Rajko Divac je rekao da je radnik zbrinut, odmah operisan i nije životno ugrožen.

Foto: Pixabay.com

-Pacijent se nalazi u stabilnom stanju, hirurški je zbrinut, urađena je hemostaza i zaustavljeno dalje krvarenje - rekao je Divac.

Jasminka Bošković, portparol Opštinskog javnog tužilaštva u Prijepolju, rekla je da su uviđaj obavili pripadnici PU Prijepolje u pratnji dežurnog tužioca Maide Iglice i inspektora za zaštitu na radu Olivera Mrdakovića.

-Povreda se dogodila u Ivanju u krugu Građevinskog preduzeća 'Rad' i tretira se kao povreda na radu. Neophodno je da se utvrde činjenice kako je došlo do povređivanja, da li su sprovedene sve neophodne mere za zaštitu na radu kao i da li je radnik bio prijavljen kod poslodavca - rekla je Boškovićeva.

Ona je dodala da će odluka da li će protiv poslodavca i odgovornih lica biti pokrenut krivični postupak biti doneta nakon što izveštaji od strane insprektora i policije budu dostavljeni tužilaštvu.

#Nesreća

#Prijepolje

#Radnik

'