AKTUELNO

Marko N. ranjen je danas na groblju Lešće, na pomenu Božidaru Nikoliću, koji je ubijen pre 10 godina.

Nikolić je ubijen 2011. godine, na Slanačkom putu kod Višnjice. Dvojica mladića, u njega i njegovog prijatelja Milana Stevanovića (24) ispalili su više hitaca iz vatrenog oružja.

Do dolaska policije i Hitne pomoći na lice mesta, s više prostrelnih rana i teško povređene Nikolića i Stevanovića je neko privatnim automobilom već prevezao u Urgentni centar. Međutim, Nikolić je izdahnuo na putu do bolnice.

Prema priči očevidaca nemilog događaja, Nikolić i Stevanović su, kao što su i ranije umeli često da rade, sedeli na spratujednog kafića i pričali. Ništa nije slutilo na nevolju. Oko 22 sata, izašli su napolje. U trenutku kada su nameravali da uđu u svoj metalik „citroen“, novosadskih registarskih tablica, na njih su pucali.

''Sačekuša'' za Nikolića i Stevanovića je bila ranije isplanirana. Navodno, u polumraku, u neposrednoj blizini izlaza iz kafića, sačekala su ih dvojica napadača, obučena u crne jakne, s kacigama na glavama, na kros motoru. Kad su ih ugledali, ubice su upalile motor i dale pun gas. U prolazu su bukvalno izrešetale Nikolića, Stevanovića i njihov automobil, o čemu su svedočile brojne čaure, polupano staklo na vozilu i mnogo krvi...

Posle zločina, napadači su se odvezli u nepoznatom pravcu.

Na licu mesta, osim policije koja je ubrzo stigla, vršila uviđaj i saslušavala brojne svedoke iz kafića, tada se okupilo nekoliko Nikolićevih i Stevanovićevih sugrađana. Niko od njih, međutim, nije želeo javno da komentariše mogući motiv nemilog događaja. Ali, niko nije ni krio da su i Nikolić i Stevanović bili „nezgodni“ i da je, najverovatnije, uzrok njihovog stradanja osveta, odnosno neraščišćeni računi sa nekim.

#Božidar Nikolić