AKTUELNO

Optuženi Srbin je nakon što je ubio svoju decu pokušao i samoubistvo.

Srbin Semir A. (37), koji inače živi i radi u Nemačkoj, ugušio je kesom svoju decu, ćerku Dž. A. (6) i sina Dž. A. (8) kako bi se osvetio bivšoj supruzi Bijanki S. (29).

Zločin se dogodio u maju prošle godine u nemačkom gradu Regensburgu, a Semir je sada na suđenju izjavio da su mu deca bila sve na svetu, što je šokiralo sve prisutne u sudnici.

- Tačno je da sam ubio svoju decu tog dana, još ih mnogo volim, izgubio sam najvažniju stvar u životu - rekao je Semir na suđenju koje je počelo 8. aprila.

Kako prenose nemački mediji, Semir se na dan zločina prerušio u policajca i deci predložio da se igraju. Najpre ih je vezao kablovima, a potom im navukao plastične kese na glave i zalepio lepljivom trakom.

Nakon dvostrukog ubistva Semir je ostavio optoštajno pismo i pokušao da se ubije.

- Čuvaj se i vidimo se u paklu. Deca su na nebu - napisao je Semir a potom skočio u Dunav.

Ipak, policajci su ga spasli i domah sproveli u policijsku stanicu gde je priznao krivicu. Kao motiv ubistva, nemački mediji navode to da Semir nije želeo da deca žive sa Bijankom i njenim novim dečkom.

Inače, majka je u vreme zločina bila u drugom stanu, a sa Semirom se rastala 2019. godine. Srbin je imao debeo krivični dosije, a zbog droge je robijao sa samo 17 godina.

#Nemačka

#Srbin

#Suđenje