AKTUELNO

Policiji prijavljena žena iz Mravića da je navodno ukrala iz kuće 20.000 KM (oko 10.000 evra)

Istraga u vezi sa krađom 20.000 maraka iz kuće H.D. u Odžaku dobila je neočekivani obrt, a uhapšena žena koju su sumnjičili za krađu spomenute sume novca juče je puštena na slobodu.

Foto: Pink.rs

- Jedan član domaćinstva u kojem je osam dana boravila 66-godišnja F. Š. iz Mravića u opštini Doboj-jug je ženu prijavio da je ukrala 20.000 maraka. Istog dana policija je u Mravićima, na traženje odžačke policije, uhapsila F. Š. i predala je odžačkim krim-inspektorima. Od trenutka hapšenja F. Š. je negirala krađu i na kraju se obistinilo da ona nije lagala i da nije ukrala novac. Naknadnim pretraživanjem kuće ispod kreveta je pronađena kutija u kojoj je bilo 17.000 maraka, a ne kako je prijavljeno - kaže dobro upućeni izvor iz policije.

S obzirom da je istraga vođena pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva iz Orašja dežurni tužilac je izdao naređenje da se F.Š. pusti na slobodu i da tu nema elemenata njene krivične odgovornosti.

Nije rečeno da li će iko odgovarati za lažno prijavljivanje dela i otkuda je prijavljena krađa 20.000 maraka, a u kutiji je naknadno pronađeno 17.000 maraka.