AKTUELNO

Dragomir Vasiljević, sudski veštak, tvrdi da je Zoran Marjanović ugasio telefon u vreme ubistva supruge Jelene, odbrana ga optužila za nestručnost.

Suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen za ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, odloženo je juče pošto je njegova odbrana zatražila izuzeće sudskog veštaka Dragomira Vasiljevića. Vasiljević je, podsetimo, nekoliko puta već svedočio u ovom slučaju, a juče je tokom ponovnog iznošenja svog mišljenja pred sudom ponovio tvrdnje da je Marjanović u vreme ubistva supruge isključio telefon na 26 minuta, što odbrana osporava.

Sporna stručnost

- To je period u kom je Jelena izgubila život, imamo 26 minuta u kojima se desilo šta se desilo - ponovio je juče veštak u sudnici, uprkos tome što je mobilni operater poslao dopis u kom se navodi da bi, da je telefon isključivan, mreža to morala da registruje, što se na Zoranovom broju nije dogodilo.

Na te njegove reči reagovali su Marjanovićevi advokati, navodeći da veštak opstruira postupak i da to što ne želi da prihvati zvaničan dopis pokazuje koliko je "pristrasan, bahat, nestručan i neprofesionalan".

- Operater, koji za razliku od veštaka nema nikakav interes u ovom postupku, poslao je dopis. Veštak ovde izigrava Šerloka Holmsa - rekao je advokat Nikola Dumnić, aludirajući na poznatog detektiva, i dodao:

Operater demantuje veštaka

Mobilni operater čiji je broj koristio Zoran Marjanović u vreme ubistva supruge bacio je novo svetlo i demantovao tvrdnje veštaka jer je u svom dopisu sudu naveo da bi "mreža detektovala uključenje ili isključenje mobilnog telefona bez obzira na to da li neko po uključenju isključenog telefona obavi poziv ili ne". - Ukoliko se nakon isključenja aparat uključi, ta aktivnost biće zabeležena u logovima - navodi operater, suprotno mišljenju veštaka, koji tvrdi da je Zoran isključio telefon bez obzira na to što pomenuti log ne postoji.

- Suština je da nas ovaj čovek zatrpava podacima, a danima, mesecima izbegava da odgovori na pitanje kako tvrdi da su Jelena i Zoran morali da se sretnu na nasipu kada i sam kaže da ne može da utvrdi kuda se Zoran kretao? Troši i naše i vaše vreme - rekao je advokat Dumnić.

Njegov kolega, advokat Veljko Delibašić, dodao je da se u izveštaju jasno navodi da se "svako isključenje i uključenje telefona registruju na mreži, kao i svaki poziv", i da iz tog razloga smatraju da veštak Dragomir Vasiljević nije dovoljno stručan da daje nalaz i mišljenje u sudskom postupku.

Nepotpuni podaci

Sudija Jelena Škulić, pre donošenja odluke o ovom zahtevu odbrane, dala je reč i veštaku Vasiljeviću:

- Odbacujem sve ove navode kao neistinite. Podaci operatera su nepotpuni. Ja sam nepristrasan i stručan - odgovorio je veštak.

Žestoku raspravu između veštaka i odbrane sa optuženičke klupe pratio je i Marjanović, koji se u polemiku nije uključivao.

Sudija Škulić odbila je na kraju rasprave u sudnici zahtev odbrane, ali zbog toga što advokati imaju pravo da se žale na njenu odluku, nastavak suđenja je odložen za 16. jun.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović