AKTUELNO

Povodom događaja od 12.04.2021. godine kada je B.Đ. pozvao Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu i prijavio da je upucan policijski službenik G.V., po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje osumnjičenom B.Đ. u trajanju od 48 časova.

Dana 14.04.2021. godine pred dežurnim zamenikom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je osumnjičeni B.Đ. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio dva krivična dela i to Ugrožavanje sigurnosti član 138 stav 3 u vezi stava 1. Krivičnog zakonika i Lažno prijavljivanje član 334 stav 4. Krivičnog zakonika. Naime, osumnjičeni je u svojoj odbrani negirao da je putem telefona pozivao razne službe, tačnije naveo je da se ne seća da ih je pozivao jer je bio u pripitom stanju. Dalje je u svojoj odbrani naveo da je revoltiran postupanjem policije u postupku koji se vodi protiv njegovog sina.

Nakon saslušanja osumnjičenog, dežurni zamenik  javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu podneo je sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu predlog za određivanje pritvora u trajanju do 30 (trideset) dana prema osumnjičenom  B.Đ. u smislu člana 211. stav 1. tačka 1. Zakonika o krivičnom postupku imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, s obzirom na to da se radi o stranom državljaninu.

U toku dokaznih radnji Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećenog, eventualne svedoke i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Autor: M. Mijatović