AKTUELNO

Milovan Tadić (33) zvani Miksa, osuđen je na pet godina zatvora zbog ubistva muškarca Slobodana Vukića koje se dogoilo 2015. godine ispred noćnog kluba "Tilt" u Beogradu.

Tadić je inače i jedan je od uhapšenih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i bivši je verenik starlete osuđene za organizovanje međunardone prostitucije Tijane Maksimović poznatije kao Tijana Ajfon, koja je takođe saslušana zbog veza sa grupom Velje Nevolje.

Foto: E-Stock

Miksa je 2015. godine radio kao šef obezbeđenja noćnog kuba "Tilt" kada je pretukao Slobodana Vukića koji je potom od zadobijenih povreda preminuo.

Naime, Vukić je bio u provodu u ovom klubu i u jednom trenutku oborio je čaše sa šanka zbog čega ga je obezbeđenje izbacilo napolje. Dok su ga držali i vukli, udarali su ga po glavi. Kada je izbačen Slobodan se vratio na ulaz i počeo da viče: "Ko me je udarao?" Tada je, prema navodima iz optužnice, Tadić izašao ispred kluba i šutnuo ga nogom u stomak.

Povređeni muškarac je pao na zemlju u bolovima i ubrzo je prevezen u Urgentni centar gde je utvrđeno da mu je pukla slezina i oštećena jetra. Pao je u komu iz koje se više nije budio, a preminuo je na Božić, 7. januara 2016. godine. Suđenje u ovom slučaju još traje.

- Porodici još jednom želim da izjavim saučešće, zaista, jako mi je žao zbog svega sto se dogodilo, ali ja nisam kriv - rekao je Tadić u završnoj reči pred presudu.

Tužilac je, iznošeći završne reči, ukazao da je dokazana krivica Tadića. On je istakao da je stav tužilaštva da nema ništa sporno u otpužnici i izvođenju dokaza te i da su se komsije veštaka usaglasile da je izumiranje moždanog tkiva preminulog uzročno posledično.

Postupajući tužilac takođe je istakao da je odbrana okrivljenog Mikse bila nedosledna i protivrečna, zato što je optuženi rekao da je Vukića udario, ali ne u stomak. Protiv njegove izjave bili su izvedeni dokazi, pre svega, kako je tužilac istakao, snimak sigurnosnih kamera, ali i svedoci koji su ispričali ono šta su videli kobne noći ispred noćnog kluba.

Takođe, rečeno je da je preminuli Vukić bio u alkoholisanom stanju, ali i da je došlo do prekomerne sile, koju "inače obezbeđenje tog kluba upotrebljava prema gostima".

Tužilac je tražio da sud Tadića osudi na višegodišnju kaznu, ali nije rekao na koliko godina.

Pripadnik grupe Velje Nevolje

Koja je tačno bila Tadićeva uloga u ovoj grupi za sada nije poznato, ali je jasno da su pripadnici Nevoljine kriminalne grupe, koja se krila iza partizanove navijačke grupe "Principi" (ranije "Janjičari") držala obezbeđenje u svim većim prestoničkim noćnim klubovima. S ove pozicije oni su lako mogli da distribuiraju drogu u klubu, za šta se takođe sumnjiči ova kriminalna grupa koja je usko sarađivala sa crnogorskim kavačkim klanom.

Prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija upravo Miksa želi da sarađuje sa policijom kako bi otkrio sve o zlodelima Belivukove grupe.