AKTUELNO

Sinoć je u Nišu izbio veliki požar, a čak 10 porodica ostalo je bez domova. Plamen je buknuo kod Slobodanke Ćirić, komšinice koja godinama skuplja neke kartonske kutije i loži peć plastičnim flašama, kažu oni koji su prošle noći ostali bez svega.

Nišlije se već organizuju da kroz humanitarne akcije pomognu koliko mogu unesrećenim ljudima, a gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da Grad traži trajno rešenje za smeštaj stanara, jer na staru lokaciju ne mogu da se vrate.

Foto: TV Pink Printscreen

Vesna Stojanović, kojoj je kuća izgorela, kaže za "Nacionalni dnevnik" kako joj je "ceo život" izgoreo, a dok je govorila za medije na samo nekoliko metara od nje - srušio se deo krova u plamenu.

Foto: TV Pink Printscreen

Zapalilo se... Ceo život nam je tu... - kaže Vesna Stojanović, a dok je govorila za "Nacionalni dnevnik" deo krova se srušio na samo nekoliko metara od nje, nakon čega je ona počela da beži.

Foto: TV Pink Printscreen

Vatrogasci su se s plamenom borili do kasno u noć, a oni koji su živeli u ovim barakama, nisu imali vremena da iznesu bilo šta iz svojih domova.

Ja sam ostala bez ičega! Slike, nameštaj, garderoba... - govori Danijela Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

Jutro nakon požara, prizori su jezivi. Jedna od žena uspela je do svega da sačuva samo dve fotografije, reč je o Suzani Stanković koja kroz suze priča da nije uspela da sačuva uspomene koje ima od sina.

Foto: TV Pink Printscreen

Barem nešto da sačuvam. Nisam mogla uspomene od sina da uzmem... Samo mi je to ostalo - priča Suzana Stanković.

Više o svemu u prilogu "Nacionalnog dnevnika".