AKTUELNO

Detektiv je ubijen ispred svoje kuće u Limi, a sumnja se da je likvidacija došla kao osveta za svedočenje.

Peruanska policija uhapsila je Vladimira Kameja i Hosea Morena zbog sumnje da su 2. marta izrešetali policajca Gregorija Anakasija (49), svedoka na suđenju Srbinu Davidu Cufaju (28), navodnom pripadniku balkanskog kartela koji je osuđen na 17 godina zbog šverca dve tone kokaina, prenosi La Republika.

Podsetimo, policajac je ubijen ispred svoje kuće u Limi, a sumnja se da je likvidacija došla kao osveta za ovo svedočenje.

- Kobnog dana uhapšeni su izrešetali policajca koji je svedočio protiv Davida Cufaja. Uhapšeni su nakon ubistva na društvenim mrežama prodali motor koji su koristili za egzekuciju. Policija je kod uhapšenih pronašla oružje, telefone i drogu. Veštačenjem oružja utvrdiće se ko je od dvojice uhapšenih pucao u Anakasija. Smer istrage za sada ide u dva pravca - rekao je Cezar Servantes na kanalu N.

Podsetimo, dva atentatora su pratila policajca, a nakon što je izašao iz vozila, otvorili su vatru na njega. Nakon rafalne paljbe egzekutori su pobegli.

- Ubijeni policajac imao je velike zasluge u borbi protiv narkotika, a bio je i svedok na suđenju Davidu Cufaju. Tako da nije isključeno da je ubijen zbog osvete - preneli su ranije peruanski mediji i dodali da je Anakasi bio mozak operacije u kojoj je uhvaćen Cufaj.

Inače, Cufaj je povezan i sa misterioznim Srbinom po nadimku Tito, koji je jedan od vodećih narko-bosova u Južnoj Americi.

#Hosea Morena

#Vladimira Kameja