AKTUELNO

Prof. dr Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo, kaže kako osobe koje su nedavno polomile pečat i provalile u prostorije restorana na stadionu FK Partizan su ovim potezom žele da pruže podršku Velji Nevolji, kom je nekoliko dana nakon toga produžen pritvor za mesec dana.

S druge strane, dodaje Zirojević, postoji mogućnost i da neko ovim potezom želi da pošalje poruku da je Veljin naslednik, kao i da nekoga pokušava da uplaši.

Foto: TV Pink Printscreen

Mislim da je cilj da se pruži podrška Velji Nevolji, s jedne strane. Verovatno da ima i: "Ja sam tvoj naslednik", ali i da se možda neko uplaši. Ja ne znam kada je Tužilaštvo počelo da radi na ovom slučaju, ali trebalo je više od godinu dana pročistiti i videti šta i kako, jer je ovo velika akcija - kaže Zirojević.

Miloš Lazić, novinar lista "Kurir", napominje da je ovakav potez posebno krivično delo, kao i da nije isključeno i da je možda neko želeo da ukrade ili skloni dokaze koje policija eventualno nije našla kada su upali u bunker.

Foto: TV Pink Printscreen

To je posebno krivično delo. Možda je neko hteo nešto da ukrade, da skloni dokaze koje policija nije pronašla. Verovatno postoje kamere za video-nadzor, da su ti snimci skinuti i da će biti uhapšena osoba koja je to uradila. Iz dva razloga su snimali (članovi ekipe Velje Nevolje) zločine, da pokažu svojim protivnicima šta ih čeka, ali i da disciplinuju svoju ekipu - govori Lazić.

Foto: TV Pink Printscreen

Predrag Jeremić, urednik portala "Embargo", ističe kako je policija odradila deo svog posla, kao i da se čekaju prve informacije iz Tužilaštva.

Neko pokušava da iskoristi taj vakum prostor, a to je da policija ne saopštava informacije iz istrage, da se Tužilaštvo ne oglašava i neko hoće da kaže da su tu, da su spremni da urade i povrede pečat, da razvale u prostorije i da pokažu da su prisutni. Javnost s pravom čeka Tužilaštvo i te prve informacije, koje još uvek nemamo, a policija je svojim delom obavila svoj posao - priča Jeremić.

Više o svemu pogledajte u nastavku: