AKTUELNO

Sutra se navršava 5 godina kako je 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči ubijena pevačica Jelena Marjanović, a za njenu smrt se tereti njen suprug Zoran Marjanović.

Njena smrt već 5 godine okupira javnost, a suđenje za njeno ubistvo jedno je od posećenijih.  

Foto: Pink.rs

Pevačica je ubijena 2. aprila 2016. godine. Njeno telo pronađeno je na nasipu u naselju Crvenka u Borči. Gotovo godinu i po dana kasnije, 15. septembra, nakon što se pomislilo da zločinac neće biti otkriven, zbog sumnje da ju je ubio, uhapšen je pevačicin suprug Zoran Marjanović. 

U pritvoru je proveo skoro deset meseci.

Foto: Privatna arhiva

U oktobru prošle godine Apelacioni sud vratio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića na ponovno odlučivanje i dopunu Višem sudu i ukazao na izostanak činjenica koje će biti od ključnog značaja za potvrđivanje osnovanosti sumnje protiv Marjanovića.

Marjanovića tužilaštvo tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči. U neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Foto: Pink.rs

On se od 12. juna 2018. godine brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. , godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu.

Sud mu je vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Foto: Pink.rs

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već pet godina.

HRONOLOGIJA:

- Nestala je u 2. aprila u subotu u Borči;

- Policija je 3. aprila našla telo pevačice na nasipu u Borči, a članove porodice privela na informativni razgovor;

- Na obdukciji tela pevačice Jelene Marjanović utvrđeno je da je smrt nastupila nakon nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu. Muž Zoran Marjanović otišao na poligraf i zadržan u pritvoru;

- Zoran je pušten iz pritvora 5. aprila. Policija detaljno ispitivala njegov automobil;

- DNK tragovi pronađeni na mestu zločina i ispod Jeleninih noktiju poslati na analizu;

- Pevačica Nada Topčagić saslušana u policiji o pretnjama ubijenoj Jeleni Marjanović;

- Policija je 8. aprila krenula da intenzivno traga za N.R., mladićem zvani Vihor, iz Borče kako bi ga ispitala i prikupila dodatne informacije o ubistvu pevačice. Vihor je nakon nekoliko dana uhapšen u Bosni i Hercegovini, i navodno, kako se ispostavilo, nema nikakve veze sa ubistvom. On je prošao poligraf i oslobođen je;

- Beogradska policija saslušala je staricu Radu B. iz Borče u istrazi ubistva. Baka je navodno videla ubicu;

- Policija krenula u intenzivnu pretragu nasipa u Crvenki 12. aprila. Ekipe forenzičara i policijskih inspektora pokušali su da nađu tragove na mestu zločina. Tada je pronađena čizma;

- Izvor iz bezbednosnih službi tvrdi da je Jelenino ubistvo bilo planirano. On navodi da određeni detalji ukazuju da je reč o delu psihopate koga je Jelena Marjanović poznavala.

- Jedna od verzija ubistva koja se pojavila 15. aprila je da je pevačicu ubio robijaš iz Zabele. međuvremenu saslušana bivša supruga Jeleninog muža Zorana Marjanovića.

- Patolozi su utvrdili da je ubijena dan pre nego što je njeno telo pronađeno u kanalu na nasipu u divljem naselju Crvenka kod Borče.

- Ubica je imao najmanje jednog pomagača i oni su se temeljno pripremali za likvidaciju Jelene Krsmanović Marjanović, na šta ukazuju uklonjeni tragovi, kao i dokazi, naveli su izvori iz policije.

- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 20. aprila da će ubica pevačice biti uhapšen u roku od 48 sati.

- Detaljno pretresena još jedna kuća u delu naselja Crvenka, ispitani svi vlasnici crnih motocikala.

- Policija je veštačenjem stvari odnetih iz kući Marjanovića navodno utvrdila da su oni celokupno pokućstvo, nameštaj, zidove i podove detaljno prali varikinom.

- Policajci meštanima pokazivali slike mladića starog oko 30 godina koga su snimile kamere u blizini nasipa 2. aprila, kad je poslednji put viđena Jelena, a traga se i za starijim modelom BMW plave boje.

- Na trenerci koju je pevačica Jelena Marjanović nosila u trenutku ubistva, forenzičari su našli tragove ženskog DNK koji ne pripada njoj. Kasnije utvrđeno da je to svekrvin DNK.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#godišnjica